Izbrali novo direktorico Koroške galerije likovnih umetnosti, z imenovanjem soglašal tudi slovenjgraški mestni svet

Jasmina Detela Jasmina Detela
20.10.2022 14:20

Direktorico Koroške galerije likovnih umetnosti dr. Andrejo Hribernik, ki bo z novim letom prevzela vodenje graškega muzeja Kunsthaus Graz, bo nasledila Petra Čeh, ki je že dobila soglasje mestnega sveta Slovenj Gradec

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petra Čeh bo nova direktorica KGLU
Nejc Furek

Z novim letom bo vodenje Koroške galerije likovnih umetnosti (KGLU) prevzela Petra Čeh. S predlogom za njeno imenovanje na mesto direktorice za naslednjih pet let je soglašal mestni svet. Pred tem je pozitivno mnenje sprejel svet zavoda, soglasje k njenemu imenovanju je podal tudi svet ustanoviteljev. Spomnimo, da dosedanja direktorica koroške galerije Andreja Hribernik odhaja s tega delovnega mesta, saj bo s 1. januarjem prevzela vodenje graškega muzeja Kunsthaus Graz.

Petra Čeh bo nova direktorica KGLU
Nejc Furek

Galerije so vse bolj centri znanja, učenja, preživljanja prostega časa in raznolikih sodelovanj. Pomembno je, da so prostori, ki so občutljivi za različnost in predvsem prostori demokracije, ki prispevajo k človeškemu dostojanstvu in družbeni pravičnosti. V tej smeri vidim tudi poslanstvo KGLU, je dejala Petra Čeh. Glede programa pa: "Ob razvijanju novih bo program še naprej izpostavljal predvsem dve smeri, prvo v povezavi z raziskovanjem in razstavljanjem koroških in slovenskih umetnikov, drugo v povezavi z angažirano umetnostjo in nadaljnjo promocijo zbirke Galerije za mir. Še naprej bomo sodelovali s tujimi institucijami, prav tako bomo vzpostavili tudi kakšno novo sodelovanje. Ob trenutno bogatem programu za obiskovalce se zagotovo obeta razvijanje novih, želim si, da bi galerija ostajala še naprej aktualna in zanimiva za raznolike publike."

37-letna Petra Čeh je trenutno zaposlena kot kustosinja za umetnostno zgodovino v Loškem muzeju Škofja Loka, pred tem je delal kot učiteljica umetnostne zgodovine na II. gimnaziji Mariboru ter Konservatoriju za glasbo in balet, bila pa je tudi sodelavka pri različnih projektih in festivalu Jazz 'ma mlade. Zdaj živi v Ljubljani, sicer pa izhaja iz Cerkvenjaka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta