Kino v Kulturnem domu Slovenj Gradec deluje, a kaj bomo gledali

Jasmina Detela Jasmina Detela
28.07.2020 06:15

Edini redno delujoči kinematograf na Koroškem po koroni dobro obiskan, a želeli bi še več. Pri oblikovanju programa težave, saj so mnoge filmske premiere prestavljene

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kulturne prireditve, kino, gledališče, koncerti ...
Jasmina Detela

Kultura in tudi kinopredstave so med področji, kjer imajo epidemija koronavirusa in ukrepi proti njenemu širjenju precej močan vpliv. Kulturne prireditve so med hudo prizadetimi, saj so morale ustanove čez noč zapreti svoja vrata. Tudi v slovenjgraškem kulturnem domu (KD) so bili od sredine marca do konca maja odpovedani vsi koncerti, abonmajske predstave in druge prireditve, tudi kinopredstave. S sproščanjem ukrepov so sicer odprli vrata kina, a hkrati se pojavlja težava, kaj bodo lahko gledalcem sploh prikazali.

Kultura na minimumu

"Nekaj filmov je še na voljo, a problem je, kaj dolgoročno ponuditi, saj je ustavljena celotna filmska veriga. Vse večje komercialne uspešnice, ki so imele načrtovano premiero spomladi ali poleti, so termine prestavile na jesen ali konec leta. Naslovov, kot je Top Gun 2, ki bi dodobra napolnil kinematografe, še nekaj mesecev ni pričakovati. Kinoprogram zdaj usklajujemo na dva tedna, trudimo se izbrati dobre filme, a kljub temu prihaja do sprememb filmskih naslovov in terminov projekcij," razlaga direktorica KD Slovenj Gradec Andreja Gologranc, ki so ji slovenjgraški mestni svetniki mandat direktorice potrdili 11. marca, dva dni pozneje pa je kulturni dom zaprl vrata.

Andreja Gologranc, direktorica Kulturnega doma Slovenj Gradec
Jasmina Detela
Andreja Gologranc, direktorica Kulturnega doma Slovenj Gradec
Jasmina Detela
Kulturni dom Slovenj Gradec
Jasmina Detela

​Obeta se obnova akustike

Zaradi pandemije so spomladi odpovedali tudi gledališke predstave. Iz vsakega abonmaja, imajo jih kar osem, je odpadla po večini ena predstava, le pri Wolfovem koncertnem abonmaju, ki ga pripravljajo skupaj z Društvom Hugo Wolf Slovenj Gradec, več koncertov. Nadomestili jih bodo jeseni, zato se začetek rednega abonmajskega programa zamika v november.

Andreja Gologranc, direktorica KD Slovenj Gradec: "Z omenjanjem možnosti drugega vala odgovorni spodbujajo strah pred zaprtim prostorom, druženjem."
Jasmina Detela
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta