Kmalu razpis za novega dekana Fakultete za tehnologijo polimerov

Jasmina Detela Jasmina Detela
16.08.2019 15:53

V bližini fakultete v Slovenj Gradcu raste nov laboratorij.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prostori so od osrednje stavbe fakultete oddaljeni okrog 200 metrov.
Ftpo

Fakulteta za tehnologijo polimerov (FTPO), ki edina v Sloveniji poučuje o polimernih tehnologijah in materialih, bo kmalu dobila večji laboratorij. V bližini fakultete ga gradi podjetjem NIG, nadzor, inženiring, gradbeništvo, iz Slovenj Gradca. Predpogodbo o najemu so podpisali v februarju, gradbena dela bodo zaključena v septembru. Odprtje okoli 360 kvadratnih metrov velikega laboratorija za predelavo in karakterizacijo materialov bo v prvi polovici novembra.

Laboratorij za nadaljnji razvoj

Direktorica FTPO Maja Mešl pravi, da je to velika pridobitev. "Zaradi rasti vseh dejavnosti fakultete - večjega števila študentov, zaposlenih visokošolskih učiteljev, sodelavcev in raziskovalcev, kosov raziskovalne opreme, raziskovalnih projektov in projektov z industrijo nujno potrebujemo večji laboratorij, ki bo omogočil nadaljnji razvoj." Gradijo ga 200 metrov od fakultete, namenjen pa bo raziskovalni dejavnosti, izvajanju pedagoške dejavnosti in sodelovanju z gospodarstvom.

Prostori so od osrednje stavbe fakultete oddaljeni okrog 200 metrov.
Ftpo

Večina študentov od drugod

​Po odstopu dekana Thomasa Wilhelma je senat fakultete konec maja za vršilca dolžnosti dekana za obdobje šestih mesecev imenoval izrednega profesorja Miroslava Huskića. Je mednarodno uveljavljen raziskovalec polimerov, ki se je fakulteti pridružil že leta 2009. Razpis za volitve novega dekana bo objavljen v septembru.

Novi laboratorij bo odprt novembra.
Laboratorij bo odprt novembra.
FTPO
Zaposljivost študentov pol leta po diplomi je kar 96-odstotna.
Ftpo
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta