Konec proizvodnje antibiotikov v Leku Prevalje prestavljen

Jasmina Detela Jasmina Detela
17.07.2020 06:05

Zaradi pandemije koronvirusa so se nekateri postopki časovno zamaknili. Prenehanje proizvodnje antibiovna lokaciji Prevalje po novem dobrega pol leta kasneje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Usoda Leka Prevalje ostaja negotova.
Žana Vertačnik

Potem, ko je farmacevtsko podjetje Lek lani jeseni sporočilo, da na lokaciji Prevalje kljub novozgrajeni hali ne bodo širili proizvodnje, malo zatem pa še, da bodo tam v dveh letih zaključili s proizvodnjo antibiotikov, ki se seli v Avstrijo, lokacija dobiva novo vlogo. Iz proizvodne lokacije postaja del novoustanovljenega Novartisovega globalnega operativnega centra v Sloveniji, ki pa ima sedež v Ljubljani in ne na Prevaljah, kot so sprva napovedovali oziroma dejali, da bodo dobile Prevalje po zaprtju proizvodnje celo pomembnejšo vlogo. Je pa zaradi pandemije koronavirusa prišlo do zamika - prenehanje proizvodnje antibiotikov je po novem načrtovano do prvega četrtletja 2022.

Že nekaj zaposlenih s Prevalj

"Ker so se zaradi pandemije koronavirusa nekateri regulatorni postopki časovno zamaknili, načrtujemo postopno prenehanje proizvodnje na lokaciji Prevalje predvidoma do prvega četrtletja 2022 in ne do tretjega četrtletja 2021, kot je bilo prvotno načrtovano," so sporočili iz Leka.

Član uprave za področje tehničnih dejavnosti Raul Intriago Lombeida, direktor Antiinfektivov Prevalje Roman Burja in predsednik uprave Robert Ljoljo
Jasmina Detela

Preučujejo še druge možnosti

Proizvodnja antibiotikov sicer poteka nemoteno, kako pa je z naročili, pa ne razkrivajo, češ, da gre za "poslovno občutljive informacije". Med pandemijo covid-19 je bila njihova glavna skrb zdravje in varnost sodelavcev ter bolnikov po vsem svetu. "Zaradi odlične organizacije delovnih procesov in izredno zavzetih sodelavcev smo zagotovili nemoten pretok blaga in zdravil tako v Sloveniji kot globalno. Še vedno delamo vse, da se nemotena dobava zdravil nadaljuje. Je pa situacija, v kateri smo se znašli, izjemno dinamična. V naši družbi imamo vzpostavljen sistem nemotenega poslovanja, ki nam omogoča, da se v največji možni meri pripravimo na izredne situacije. Tudi prevaljska lokacija je poslovala nemoteno in tako prispevala k doseganju opisanih rezultatov in zagotavljanju nemotene oskrbe z zdravili za bolnike doma in po svetu," so še sporočili iz Leka.

Lek Prevalje
Jasmina Detela
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta