Korošci trenirajo v Avstriji, ker doma ni opreme

Jasmina Detela Jasmina Detela
16.05.2019 20:27

V Slovenj Gradcu razprava o športu in pomanjkanju infrastrukture. Atletski stadion je soliden. Balvanske stene so le v kletnih prostorih. Je gradnja novega bazena smiselna?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
O športu so danes v Slovenj Gradcu govorili Samo Lampret, Uroš Soršak, Nejc Strojnik, Borut Marošek, Uroš Verhovnik in Katja Planinc.
Andrej Petelinšek

O športu v Slovenj Gradcu in širše na Koroškem so nocoj v slovenjgraškem Mladinsko-kulturnem centru razpravljali Katja Planinc, nekdanja reprezentantka in trenerka športnega plezanja, Uroš Verhovnik, trener, predsednik Zveze atletskih trenerjev Slovenije, član upravnega odbora in strokovnega sveta pri AZS, Samo Lampret, predsednik Rokometnega kluba Slovenj Gradec 2011, Uroš Soršak, legenda kluba in športni direktor RK Slovenj Gradec 2011, in Borut Marošek, predsednik Judo kluba Acron Slovenj Gradec in odgovorni za področje športa na javnem zavodu Spotur. Pogovor je vodil Nejc Strojnik, novinar Večera.
Rokomet je v Slovenj Gradcu trenutno na vrhuncu, saj bo napredoval v družbo najboljših. Soršak je prepričan, da bo to za celo regijo velik plus. "Jedro ekipe ostanejo domači igralci, bomo pa kupili tudi nekaj novih," pove. Problem, s katerim se sooča večina klubov v Slovenj Gradcu, je pomanjkanje športne infrastrukture. Športa hala je enaka zadnjih 25 let, povečalo pa se je število drugih športov, zato je vedno bolj zasedena. "Za rokomet potrebuješ dvorano ustreznih dimenzij, nujno bi bilo, da se zgradi še ena, kjer bi lahko vzporedno trenirane mlade generacije," je poudaril Soršak.

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta