Kupec petinskega deleža Aerodroma Slovenj Gradec iz stečaja Preventa Global je Eurocity Janka Zakeršnika

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
13.03.2024 06:00

Iz sklepa, objavljenega na Ajpes, je razvidno, da je na dražbi delež za okoli 350 tisoč evrov iz stečajne mase kupila družba Eurocity, ki je večinski lastnik letališča. Ta sicer letališče že nekaj časa prodaja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Letališče Slovenj Gradec 
Nejc Strojnik

Okrožno sodišče Slovenj Gradec je podalo soglasje k sklenitvi pogodbe o prodaji 21,6 odstotnega deleža Aerodroma Slovenj Gradec v sklopu stečajnega postopka Preventa Global, in sicer s kupcem Eurocity. Neto kupnina znaša 349.896,12 evra, je mogoče razbrati iz sklepa sodišča, objavljenega na Ajpesu. Sklep še ni pravnomočen, po včerajšnji objavi je za pritožbo 15 dnevni rok. Dražba 21,6-odstotnega poslovnega deleža v družbi Aerodrom Slovenj Gradec je sicer potekala prejšnji teden in torej bila uspešna, novi stečajni upravitelj družbe Prevent Global v stečaju Marko Bandelj pa ob prodaji imena kupca, ki je delež kupil po izklicni ceni, (še) ni razkril. Z objavo sklepa je tako zdaj razvidno, da je kupec družba Eurocity Janka Zakeršnika. To podjetje ima tudi večinski delež Aerodroma, ki ga sicer skuša že nekaj časa prodati, tako da je bil nakup preostalega deleža na nek način tudi pričakovan, vprašanje pa ostaja, kako bo, če bo z nadaljnjo prodajo letališča.

Letališče Slovenj Gradec
Nejc Strojnik

Novi stečajni upravitelj Preventa Global, ki je nasledil pokojnega Borisa Kastivnika, je sicer nedavno objavil izredno poročilo o poteku stečaja. Med drugim je v njem zabeležil, da bo v postopek stečaja zapuščine po pokojnem stečajnem upravitelju prijavil terjatev v višini 33.400 evrov. Bandelj je namreč ugotovil, da je ta znesek v breme stečajne mase nekdanji upravitelj prejel brez pravne in dejanske podlage. O podobnih ugotovljenih izplačilih pokojnega upravilteja še v drugih stečajnih postopkih so sicer konec lanskega leta poročale Finance. Tako naj bi si bil iz več stečajev, ki jih je vodil, na osebni račun brez ustreznih pravnih podlag nakazoval denar. Omenjena višina izplačil je po takrat dostopnih ugotovitvah znašala okoli 130 tisoč evrov, a po vsej verjetnosti to ni povsem končni znesek.

 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta