Mislinjski Fitko vabi k preživljanju prostega časa v naravi

Jasmina Detela Jasmina Detela
20.07.2023 14:25

V Mislinji postavili fitnes na prostem s sodobnimi rekviziti, ki so namenjeni tudi uporabi gibalno oviranih oseb

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mislinjski fitnes na prostem 
občina Mislinja

Občina Mislinja je v športno rekreacijskem parku Stari bajer pod mislinjskimi skakalnicami postavila fitnes na prostem pod imenom Mislinjski Fitko. Naložba je bila vredna okoli 67 tisoč evrov, od tega so dobrih 45 tisoč evrov pridobili od evropskega sklada za regionalni razvoj in iz državnega proračuna, razliko je dodala občina.

Postavili so osem fitnes naprav. Namenjen je vsem generacijam, njegova posebnost pa je, da je en sklop naprav prilagojen gibalno oviranim osebam. Ob napravah je postavljena tudi tabla z navodili v lahkem branju.

"Vadba na napravah je povsem brezplačna, dostopen je vsem, ki si želijo rekreacije na prostem," vabi Andreja Srt z občine Mislinja. Njegova maskota je Fitko, ki je v fitnesu na prostem tudi prisoten ob različnih občinskih prireditvah in ponazarja zdrav slog življenja in gibanje. Zlasti šolarji na napravah te dni že pridno telovadijo.

V Mislinji so postavili fitnes na prostem 
občina Mislinja

Rekreacijski par Stari bajer občina urejajo postopoma v skladu s finančnimi zmožnostmi. Na tem območju že stoji igrišče za košarko, igrišče za mali nogomet na umetni travi, v prihodnje želijo postaviti še otroška igrala, manjši objekt s slačilnico in javnim straniščem ter urediti parkirišča.

Na območju občine sicer že stoji nekaj manjših sklopov fitnes naprav, zlasti po vaških skupnostih, v kraju Mislinja je to prvi večji sklop fitnes naprav na prostem. Cilj fitnesa na prostem je v tem, da ljudi privabi k aktivnostim v naravi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta