Na avstrijskem Koroškem novi primeri groženj z bombo, tokrat v šoli v kraju Trg

N.S., STA
24.03.2023 12:18

Primeri groženj z bombo v šolah na avstrijskem Koroškem, zaradi katerih morajo izprazniti in preiskati stavbe, ne pojenjajo, njihovo število pa je medtem naraslo na 19.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

V zadnjem takem primeru v četrtek na šoli v kraju Trg je policija prišla na sled 14-letnemu učencu, ki je dejanje priznal. Policija domneva, da gre pri primerih za posnemanje.

V četrtek so zaradi grožnje z bombo, ki naj bi bila na stranišču za dečke, evakuirali in preiskali šolo v kraju Trg. Policija je še isti dan identificirala osumljenca dejanja, danes pa je sporočila, da je 14-letni učenec priznal, da je nekaj dni prej na zid na stranišču napisal grožnjo.

Tako kot pri tem tudi v drugih podobnih primerih obstajajo osumljenci za posamezne grožnje z bombo, čeprav policija na vprašanja za zdaj podrobnejših informacij ne razkriva, poroča avstrijska tiskovna agencija APA. Domnevajo, da gre za dejanja posnemanja.

Policija je od začetka meseca zabeležila 19 primerov groženj z bombo, večinoma v šolah, v nobenem primeru pa niso našli eksploziva ali drugih nevarnih predmetov. Sporočila o bombi so večinoma puščali na straniščih.

Prejšnji teden so zabeležili več takih primerov. Med drugim so grožnje minuli torek prejeli tudi na slovenski gimnaziji v Celovcu.

Policija je v zvezi z enim od primerov pojasnila, da obstajajo indici o avtorjih grozilnega pisma, pri čemer sta bili dejanja osumljeni dve šolarki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta