Na letošnji licitaciji čez 4000 kubičnih metrov hlodovine

Jasmina Detela
24.01.2021 09:53
Tudi letos na kupce čaka kvaliteten les, gorski javor znova med favoriti
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jasmina Detela

V petek popoldan so na prizorišču letošnje že 15. licitacije vrednejših sortimentov lesa sprejeli zadnji tovornjak hlodovine. Lastniki gozdov iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške so na območje poslovne cone Pameče pri Slovenj Gradcu pripeljali 3960 hlodov oziroma okoli 4067 kubičnih metrov lesa. To je slaba polovica manj kot lani, a so organizatorji - to je Društvo lastnikov gozdov Mislinjske doline, ki dogodek organizira skupaj z Zvezo lastnikov gozdov Slovenije in ob pomoči Zavoda za gozdove Slovenije, glede na okoliščine s ponudbo zadovoljni.

Precejšnje povpraševanje kupcev po kakovostnem lesu
Poleg korone jim je zagodlo tudi vreme, teren je bil zlasti v decembru razmočen, posledično sta bila nekaj tednov okrnjena sečnja in spravilo hlodov iz gozdov, zato so dovoz hlodovine za nekaj dni podaljšali. Organizatorji bodo do ponedeljka, 25. januarja vse hlode označili in pripravili katalog za kupce. Ti lahko začnejo z ogledi v ponedeljek, predvideni so sicer do 4. februarja. V tem času lahko kupci oddajo ponudbe. Rezultati licitacije bodo znani 18. februarja, ko bo tudi dan odprtih vrat, ki ga bodo letos morebiti raztegnili na več dni. To pa zaradi spoštovanja ukrepov ob epidemiji covida-19. Povpraševanje kupcev je precejšnje, podobo kot prejšnja leta so se najavili Nemci, Avstrijci, Italijani in tudi Kitajci.

Jasmina Detela
Les je letos na ogled v poslovni coni Pameče
 
Jasmina Detela
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta