Na prvem taboru učenja angleščine v Slovenj Gradcu so se učili kar brez učbenikov

Urška Polanc Urška Polanc
28.08.2024 16:30

Danes so izvedli zadnji dan angleškega tabora za mlade, stare od 8 do 13 let, ki ga je vodila mlada podjetnica Živa Škrlovnik pod blagovno znamko Viva Cognitiva. V ospredju je bilo interaktivno učenje brez učbenikov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Tabora

Mladi so se družili tri dni na teden. Angleško besedišče so spoznavali v povezavi s telesom in umom - naučili so se predstaviti samega sebe, vprašalnice glagole gibanja in premikanja, že malo kasneje pa se izgubili v džungli Kuharjevega parka oziroma šli plezati po drevesih. Na tak način so slednje povadili še v praksi. Osredotočali so se na 'conversation starterje', kako začeti pogovor in nato spoznavali različne obrti. Vadili osnove naročanja oziroma bontona ter ga nato vsak teden stestirali v praksi, ko so se odpravili v Čajnico Peč. Tam je vsak od udeležencev v angleščini naročil svoj čaj. Novo pridobljeno znanje so zvadili tudi kar med potjo do ateljeja mojstra steklarstva, Matijaža Gostečnika, ki je mlade z veseljem popeljal skozi postopek izdelave steklarskih umetnin. Za zaključek so se vsako sredo ohladili s skokom v bazen. "Gre za prvo izvedbo tabora učenja angleščine na Koroškem v času poletnih počitnic za omenjeno starostno skupino. V imenu Podjetniškega centra Slovenj Gradec smo z veseljem podprli mlado podjetnico, ter ji omogočili, da je svoj nov poslovni model stestirala v praksi. Nasmehi udeležencev tabora so najboljši pokazatelj, da je bila omenjena odločitev pravilna. Tabor bodo v podobnem konceptu ponovno izvedli  meseca avgusta 2025," nam je sporočila Eva Štraser, direktorica Podjetniškega centra Slovenj Gradec.

Angleški tabor za mlade, blagovno znamko Viva Cognitiva
Arhiv Tabora

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta