Načrti za dodatni bazen v Slovenj Gradcu

Jasmina Detela Jasmina Detela
08.07.2020 06:10

Bazenski kompleks bi nadgradili z adrenalinskim bazenom. Mestni svetniki navdušeni, a izrečeni tudi pomisleki glede financiranja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Takšen naj bi bil novi bazenski kompleks. Skica: Projekt Nova Gorica
Projekt Nova Gorica

Potem ko se je na več kot 9600 kvadratnih metrov velikem območju med industrijsko cono Modul in trgovskim centrom Mercator v začetku maja začela gradnja težko pričakovanega bazenskega kompleksa s parkom urbanih športov v Slovenj Gradcu, so mestni svetniki na zadnji seji podprli še nadgradnjo tega projekta. Prav tako kot prvotni projekt jo je izdelala novogoriška družba Projekt.
Idejna zasnova zajema izgradnjo otroškega motoričnega parka in bazena s skakalnico, plezalno steno in toboganom. Vrednost naložbe še ni znana, prav tako ne viri financiranja. Je pa slovenjgraški župan Tilen Klugler med možnimi viri izpostavil morebitna neporabljena sredstva v okviru mehanizma celostne teritorialne naložbe na nivoju mestnih občin, pred vrati pa je tudi nova finančna perspektiva. Svetniki so ob daljši razpravi predstavljeno idejno zasnovo skoraj soglasno podprli in naložili občinskim službam, naj nadaljujejo postopek priprave oziroma pridobitve projektne dokumentacije.

Skoki da, a ne v plavalni bazen

Gre za enega največjih projektov v zgodovini občine, ki je vreden krepko čez osem milijonov evrov in ga bodo uresničili ob večinski pomoči evropskih in državnih sredstev (iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb). Ureditev dodatnega, tako imenovanega adrenalinskega bazena je zdaj omogočena zaradi nedavnega nakupa zemljišča med letnim bazenom in trgovskim centrom Mercator, v velikosti 3842 kvadratnih metrov. Občina je zanj naročila idejno zasnovo in jo tudi že pridobila.

Pogled na kompleks z druge strani Skica: Projekt Nova Gorica
Projekt Nova Gorica

Kaj bo z drugimi nujnimi naložbami

Svetniki so v razpravi v večini izražali navdušenje nad predstavljeno idejno zasnovo, slišali pa smo lahko tudi nekatere pomisleke predvsem glede financiranja. "Upam, da bomo lahko sfinancirali ta lepi projekt. Če se slučajno ne da izpeljati, bi si vseeno pustili odprta vrata in naredili poglobljeno dno v plavalnem bazenu," je predlagal Jani Potočnik, ki meni, da bo plavalni bazen z ureditvijo dodatnega adrenalinskega bazena izgubil vlogo.

Bazenski kompleks Slovenj Gradec Skica: Projekt Nova Gorica
Projekt Nova Gorica
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta