Najvišja nagrada za Marka Šulerja

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
24.03.2023 08:00

Slovenjgraška športnika leta 2022 sta judoist Nace Herkovič in atletinja Maja Pogorevc. Najvišje priznanje, Železnikarjevo nagrado, je prejel nekdanji nogometaš Marko Šuler.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Železnikarjevo nagrado, najvišje priznanje na področju športa, je prejel Marko Šuler.
Aleš Uršej

V četrtek zvečer je bil v Slovenj Gradcu v ospredju šport. Na tradicionalni prireditvi so se namreč poklonili najboljšim športnicam in športnikom minulega leta, podelili pa so tudi Železnikarjevo nagrado. Letošnji prejemnik je Marko Šuler, eden najbolj prepoznavnih športnikov in doslej edini nogometni reprezentant iz Mestne občine Slovenj Gradec. V obrazložitvi so zapisali, da velja za navdih in motivacijo mladim nogometašem, s svojimi izkušnjami, znanjem in strokovnostjo pa da pripomore k razvoju športa in ugledu mesta ter regije. Poleg Železnikarjeve nagrade so podelili še tri plakete, ki so jih prejeli Ivan Praprotnik, Miloslav Mičović – Mićo in Darko Žugelj. Praprotnik za prispevek k razvoju Rokometnega kluba Slovenj Gradec, Mičović za razvoj nogometa, tudi ženskega, Žugelj pa zaradi doprinosa v odbojki.

Prejemniki Železnikarjevih plaket. 
Aleš Uršej

Prestižni nagradi, za najboljša športnika minulega leta v Mestni občini Slovenj Gradec, sta prejela judoist Nace Herkovič in atletinja Maja Pogorevc. Herkovič je v lanskem letu nizal odlične rezultate tako v mladinski kot tudi v članski konkurenci. Z medaljo, ki jo je osvojil na članskem evropskem prvenstvu se je zapisal v zgodovino, bil je tudi tretji na mladinskem evropskem pokalu. Maja Pogorevc pa je lani postala državna prvakinja v dvorani v teku na 200 metrov in v teku na 400 metrov na prostem. Višek sezone je bila njena udeležba na evropskem članskem prvenstvu, kjer je z reprezentanco v štafeti 4 x 400 metrov osvojila 13. mesto, kar je najboljši slovenski izid v tej disciplini na evropskih prvenstvih. Za državno reprezentanco je lani nastopila šestkrat. Poleg športnika in športnice leta so razglasili tudi najboljšo ekipo, člane Rokometnega kluba Slovenj Gradec. Za njih je bilo lansko leto najuspešnejše od leta 2011, ko se je klub oblikoval na novo.

Športnik leta, železnikarjeve nagarde
Aleš Uršej
Nagrado za Športnika leta je prevzel Grega Herkovič, Nacetov oče.
Aleš Uršej

Priznanja za športne uspehe in dosežke so prejeli še Jaka Samec, Ema Pika Raj, ekipa mlajših dečkov, kadetov in mladincev v judu, ekipa starejših deklic v rokometu, Ožbej Razgoršek, Nuša Lužnik, Gaja Korošec, Luka Vaupot, ekipa mladincev in mladink ter članic v atletiki in Ana Oder. Med veterani so nagrado prejeli Aleš Fink, Terezija Potisk in strelska ekipa članic Društva invalidov, v kategoriji invalidov je izstopal Vlado Turičnik, jubilejnih priznanj so se razveselili Samo Pelc, Valentina Paradiž, Martin Podstenšek, ŠD Sele-Vrhe, Franc in Suzana Oder, Jože Logar, Drago Plevnik in Jože Plaz, medtem ko je naj športna šola postala Druga OŠ Slovenj Gradec.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta