Najvišji proračun Mestne občine Slovenj Gradec doslej

Jasmina Detela Jasmina Detela
14.02.2019 16:56

Za investicije bodo namenili polovico proračunskih sredstev. Med največjimi sta blok neprofitnih stanovanj in gradnja bazenskega kompleksa s parkom urbanih športov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Blok neprofitnih stanovanj bodo začeli graditi še letos.
Arhiv Mo Slovenj Gradec

Slovenjgraški svetniki so na zadnji seji pod drobnogled vzeli osnutek letošnjega proračuna, ki je najvišji doslej, in ga po krajši razpravi tudi soglasno potrdili. Predvideva 25,1 milijona evrov prihodkov in 27,2 milijona evrov odhodkov, od tega polovico za naložbe. Slovenjgraški župan Tilen Klugler ga je ocenil kot razvojno in investicijo naravnanega.

Za naložbe polovica odhodkov

"Gre za velik skok v primerjavi s preteklimi leti. V primerjavi z realizacijo v letu 2017 je višji za več 11 milijonov evrov," je povedal vodja občinskega urada za proračun, upravne, pravne in operativne zadeve Darko Sagmeister. Razlika med prihodki in odhodki v višini dobrih dveh milijonov evrov se bo v višini 921 tisoč evrov financirala s povečanjem zadolževanja, preostanek v višini enega milijona evrov z neporabljenimi sredstvi iz preteklih let, še dodaja Sagmeister.

Blok neprofitnih stanovanj Slovenj Gradec.
Arhiv Mo Slovenj Gradec

Zadolževanje zaradi projektov

Med druge večje naložbe sodi še gradnja čistilne naprave za pitno vodo z ultrafiltracijo (1,8 milijona evrov), nadaljevanje obnove vodooskrbnega sistema v Mislinjski dolini (1,4 milijona evrov), nakup gasilske avtolestve, ki jo država sofinancira v višini 250 tisoč evrov, občina pa bo k naložbi primaknila 450 tisoč evrov. Precej denarja bodo namenili tudi za projektiranje nekaterih investicij, kot so podjetniška cona Pameče III, rekonstrukcija cest na območju Ozar, južne obvoznice ... Za obnove cest so v proračunu rezervirali 1,2 milijona evrov.

V Slovenj Gradcu letos rekordni proračun.
Petra Lesjak Tusek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta