Nakupi v Ribnici na Pohorju tudi v pričakovanju boljše zimske sezone

Urška Polanc Urška Polanc
12.11.2019 15:37

Turi je odkupil opremo smučišča v Ribnici, do 1. decembra naj bi še apartmajsko naselje, vlečnici pa so odkupili tudi upravljavci Ribniške koče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podjetje Turi je za 185 tisočakov odkupilo celotno opremo smučišča v Ribnici. 
Urška Polanc

Okoli 22 tisoč smučarjev so v lanski zimski sezoni našteli na smučišču v Ribnici na Pohorju, vsaj toliko ljubiteljev belih strmin pričakujejo tudi letos. Smučišče bodo odprli predvidoma 20. decembra, končni datum bo odvisen od vremena. Podjetje Turi, ki je imelo smučišče več let v najemu, je že sklenilo prodajno pogodbo za kompletno opremo smučišča, ki je bilo na prodaj v stečajnem postopku. Prenos lastništva je v teku. Kot nam je povedal Iztok Helbel, vodja smučišča, so zanj odšteli približno 185 tisočakov. Do 1. decembra naj bi odkupili še apartmajski hiši (Ribnica 1, Ribnica 2) s 16 apartmaji in restavracijo ob smučišču v Ribnici na Pohorju, ki sta bili del stečajne mase podjetja GTC Kope. Vse dražbe do sedaj so bile neuspešne (na zadnji je bila izklicna cena 1,1 milijona evrov), za kar so ločitvenim upnikom podali poziv za prevzem premoženja. "Trenutno čakamo, da nam sodišče sporoči, ali je kdo podal izjavo, da so prevzeli premoženje. Pričakujem, da bo ločitveni upnik apartmajski hiši prevzel," je povedala stečajna upraviteljica družbe GTC Kope v stečaju Simona Goriup. Pojasnila je še, da celoten postopek zimske sezone ne ogroža, apartmaji bodo ta čas normalno obratovali.

Priljubljena destinacija šol v naravi

V pretekli sezoni so bili apartmaji, ki jih ima v najemu Turi, 83-odstotno zasedeni, letos pričakujejo še več gostov. Ponovno jih bodo obiskale številne šole v naravi in vrtci pa tudi individualni gosti. Od 23. decembra bodo polno zasedeni, pravi Helbl. Na še več gostov v prihajajoči sezoni upajo tudi v apartmajskem naselju Breza & Tisa, v lanski sezoni so zabeležili 80-odstotno zasedenost, vreme jim namreč ni bilo najbolj naklonjeno, so povedali. Triintrideset apartmajev je trenutno 70-odstotno zasedenih, verjamejo pa, da se bo odstotek še povišal.

Urška Polanc

Prenosljiva smučarska vozovnica v luči povezovanja

Smučarjem bo letos v Ribnici na voljo prenosljiva sezonska vozovnica, s katero bodo lahko smučali v Ribnici in na Kopah. "Smiselno je, da se Pohorje začne povezovati, povezava je dober zgled. Najbolje bi bilo, da bi lahko ponudili vsesezonsko karto, ki bi vključevala Mariborsko Pohorje, Ribnico in Kope," je povedal vodja smučišča v Ribnici. Cene smučarskih vozovnic bodo ostale iste, dražje bodo le sezonske, saj so cene dvignili tudi na Kopah. Za sezonsko vozovnico bodo smučarji tako odšteli 259 evrov, tisti, ki so člani društva, pa 209. Dnevna vozovnica bo stala 23 evrov, nočna pa 19 evrov, 17 evrov bo stala otroška dnevna in 14 evrov otroška nočna. Bo pa občina tudi letos subvencionirala smučarske vozovnice šolarjem iz Ribnice, 49 evrov bo vsakemu prispevala za sezonsko vozovnico.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta