Naložbe v športno infrastrukturo: Mestna občina Slovenj Gradec uspela s prijavo na razpis

28.08.2024 11:00

Ministrstvo za šport je izdalo odločbe o sofinanciranju športne infrastrukture, občine bodo upravičene za sofinanciranje investicij v višini 32,4 milijona evrov. Celotnega pregleda uspešnih prijav ministrstvo še ni objavilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Športna dvorana in igrišča v Slovenj Gradcu
Petra Lesjak Tušek

Ministrstvo, pristojno za šport, je v tem tednu izdalo prve pozitivne odločbe o sofinanciranju športne infrastrukture za najbolje ocenjene vloge, in sicer za 67 projektov od skupno 180 prejetih vlog. Ministrstvo sporoča, da bo poskušalo zagotoviti dodatna sredstva, da bi omogočilo sofinanciranje dodatnih vlog za projekte, ki izpolnjujejo pogoj. S tem bi še povečalo dostop državljanov do športne infrastrukture. Občine so na podlagi tega razpisa upravičene do sofinanciranja investicij v skupni vrednosti 32,4 milijona evrov. V okviru sklopa 1 (športni objekti) je bilo na voljo 24 milijonov evrov, v okviru sklopa 2 (zunanje športne površine) pa 8,4 milijona evrov. Za sklop 1 je bilo prijavljenih 82 projektov, od katerih je ministrstvo izdalo pozitivne odločbe za 30 projektov. Za sklop 2 je bilo prijavljenih 98 projektov, od katerih je ministrstvo izdalo pozitivne odločbe za 37 projektov. Ministrstvo celotnega pregleda odobrenih projektov javno (še) ni objavilo, tudi na vprašanje, kdo vse so prejemniki, nam še ni odgovorilo.

Športna dvorana Slovenj Gradec
Petra Lesjak Tušek

Je pa na Koroškem mestna občina Slovenj Gradec na svoji spletni strani že sama obvestila javnost, da je na razpisu uspela s prijavo za gradnjo prizidka k športni dvorani, za kar bo prejela milijon evrov, pol milijona evrov pa za ureditev pomožnega nogometnega igrišča v bližini stadiona. "Obe investiciji sta pomembni za nadaljnji razvoj številnih športnih panog v našem mestu, saj nam zaradi izjemnega števila mladih, vpisanih v različne športe, primanjkuje notranjih vadbenih površin," poudarjajo z mestne občine Slovenj Gradec. Prizidek k športni dvorani bodo zgradili na jugovzhodni strani obstoječe dvorane, na asfaltiranem igrišču ob njej. Površina prizidka bo 2000 kvadratnih metrov. V njem bodo igrišče za rokomet ter dve prečni igrišči za košarko in odbojko. Ob igriščih sta na vzhodni strani predvideni dve vrsti tribun, namenjeni športnikom med treningi. Naložba je ocenjena na 4,6 milijona evrov. Obstoječa športna dvorana je bila zgrajena leta 1976 in še vedno dobro služi svojemu namenu. Zasedena je vse dni v letu od sedme zjutraj do desete ure zvečer. Mestna občina je športno dvorano lani v okviru javno-zasebnega partnerstva celovito energetsko sanirala. Z gradbenimi deli bodo začeli takoj. Gradnja prizidka bo končana leta 2026, ureditev športnega parka leto prej. Za financiranje preostalega dela naložbe, se bodo potegovali še za nepovratna sredstva.   

Namen javnega razpisa 2024 za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo je sofinancirati obnovo, novogradnjo in rekonstrukcijo javnih športnih objektov, posodobitev ali vzpostavitev novih zunanjih športnih površin, ureditev dostopa do javnih športnih objektov in zunanjih športnih površin za funkcionalno ovirane ter protipoplavno in protiplazno zaščito javnih športnih objektov in zunanjih športnih površin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta