Ni pričakoval, da se bo zbralo toliko denarja. Hvala vsem za srčno pomoč družini Krajnc

Jasmina Detela Jasmina Detela
10.10.2020 06:20

Tudi zaradi radodarnosti bralcev Večera se bo Marjan Krajnc s štirimi otroki po smrti žene Maje lažje znašel. Doslej se je zbralo več kot 6000 evrov, denar bodo namenil za plačilo najemnine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marjan Krajnc je vesel, da so ljudje njemu in otrokom tako solidarno pomagali.
Jasmina Detela

Ni pričakoval, da se bo zbralo toliko denarja. "Mislil sem si, da bo za tri, štiri najemnine, potem pa presenečenje. Preko 6000 evrov res nisem pričakoval. Vse leto mi najemnine ne bo treba plačevati. Lahko si bom še kaj malega prihranil, da bom imel backup, če se zgodi kaj nepredvidljivega," je bil ob našem obisku vidno vesel 42-letni Marjan Krajnc, ki po nenadni izgubi žene Maje v drugi polovici avgusta sam skrbi za njune tri sinove, stare 13, 17 in 22 let, in šestletno hčerko. Živijo v najetem stanovanju na Prevaljah, kamor so se iz Črne na Koroškem preselili v začetku septembra, saj zaradi bolečih spominov več niso mogli živeti in spati v hiši, kjer jim je umrla žena in mati.

Zelo je vesel vseh nakazil

"Zelo sem vesel vseh nakazil, iskrena hvala vsem in vsakomur. Očitno je dobrodelnost med ljudmi še vedno prisotna," ugotavlja Marjan. V njihovem novem bivališču se je po objavi prispevka v našem časniku med drugim oglasila tudi gospa iz Slovenj Gradca ter jim prinesla brisače, knjige in druge malenkosti, butik s Prevalj jim je podaril oblačila in čevlje, nekaj posameznikov oziroma podjetij, ki želijo ostati anonimni, pa denarni prispevek.

"Vse bomo porabili za plačilo najemnine in stroške. Gospe iz Karitasa sem dal številko tekočega računa lastnika stanovanja, v katerem živimo. Dogovorili smo se, da mu bodo vsak mesec nakazali denar, ki se je zbral na računu Karitasa. Najemnina je 500 evrov mesečno, dobro leto je ne bo treba plačevati, bomo kar lažje zadihali," je povedal Marjan, ki zaradi zdravstvenih težav ne more več delati, pa tudi v pokoj ne more. Zato družina živi od socialne podpore in otroškega dodatka. Ne pritožujejo se, saj so navajeni živeti skromno. Marjan se je pred kratim rešil tudi druge velike srbi, kupil je 1500 litrov kurilnega olja, da bodo čez zimo na toplem.

"Imel sem srečo, da sem prodal orodje iz avtomehanične delavnice, ki sem jo imel v Črni na Koroškem, kjer smo prej živeli," razlaga Marjan, ki je skromen mož in doslej še nikoli ni prosil za pomoč. Delal je že marsikje, a zadnjih šest let, odkar je zbolel za epilepsijo, nima redne zaposlitve, ker ne dobi zdravniškega spričevala. Ima tudi sladkorno bolezen, okvare na hrbtenici, težave z desnim očesom in turi. Zadnjega so mu odstranili letos spomladi in je komaj preživel, posledice še vedno čuti, saj težko hodi, zelo hitro se utrudi, vrti se mu ...

Varčeval bo za kurilno olje

Še naprej bo ostal varčen, pravi: "Zdaj, ko eno leto ne bo bremena najemnine, bom mesečno poskušal dati na stran po sto evrov, da bom lahko prihodnjo jesen kupil kurilno olje. Želim si tudi, da bi starejši sin opravil vozniški izpit. Sam ga nimam, saj nikoli ni bilo denarja ali časa, da bi ga opravil, zadnja leta pa zaradi bolezni ne smem voziti. Zdaj moram za vsako pot nekoga prositi, da nas pelje. Res bi bilo fajn, če bi sin opravil izpit in si kupil avto, da bi lahko občasno kot družina kam šli. A problem je, da je zaradi koronavirusa izgubil službo, zdaj si išče novo, a ker nihče od nas ne vozi, mora biti v bližini doma oziroma na Prevaljah."

Marjan, ki je zdaj mama in oče v eni osebi, se zadnje čase bolj drži doma, kajti ob svojih zdravstvenih težavah se boji morebitne okužbe z novim koronavirusom. Delo si razporedi čez dan, da je njihov dom vedno lepo urejen. Veliko se ukvarja z otroki, zlasti z najmlajšo hčerko, da ne bi preveč pogrešali mame.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta