NK Fužinar: Mladinci ligo višje, člani ligo nižje

N. S.
20.05.2024 08:32

Nogometaši ravenskega Fužinarja se po sedmih letih poslavljajo od igranja v 2. slovenski nogometni ligi. Obliž na rano pa uspeh mladincev, ki so se po zmagi nad ptujsko Dravo uvrstili v najvišji rang tekmovanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mladinci bodo v prihodnji sezoni nastopali v 1. slovenski ligi.
NK Fužinar

Zadnji krog je bil le še formalnost, članska ekipa Fužinarja je pod vodstvom Mihaela Bukovca gostovala v Beltincih in zabeležila visok poraz s 6:2. Korošci se po spomladanskem padcu selijo v tretji kakovostni razred, zadnji žebelj v ravensko krsto je sicer v predzadnjem krogu zabil Tabor iz Sežane, ki je tekmecu zadal že peti zaporedni poraz. Ravenčani so svojo sedmo drugoligaško sezono končali na zadnjem mestu, v 30 krogih so nanizali 18 porazov, 6 remijev in prav toliko zmag.

Precej bolje so s sezono opravili mladinci, ki so po včerajšnjem derbiju za vrh lestvice in zmago na Ptuju z 2:1 zasedli končno prvo mesto, kar pomeni, da bodo v prihodnji sezoni nastopali med elito, v 1. slovenski mladinski ligi. Za preboj v najvišji rang tekmovanja je na 27 tekmah zadostovalo 64 točk (21 zmag, 1 remi, 5 porazov).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta