Noč na Koroškem minila mirno, gladina reke Meže se je precej znižala

N.S.
30.08.2023 08:09

Po včerajšnjih nalivih, ki so bili najbolj intenzivni popoldne, se je zvečer stanje na Koroškem umirilo. Noč ni prinesla novih nevšečnosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na napovedano deževje so se dobro pripravili tudi občani in občanke.
Urška Polanc

"Bilo je mirno, hvala bogu, res ni bilo nobenega intervencijskega signala. Gladina Meže se je od včeraj zvečer precej znižala. To zelo dobro vidim neposredno iz svoje hiše. Včeraj je bila že kar temno rjava, podivjana. Danes je veliko bolje," nam je zjutraj povedala črnjanska županja Romana Lesjak. Tudi v drugih občinah v Mežiški dolini noč ni prinesla večjih nevšečnosti. Ugodna je tudi današnja vremenska napoved, ki pravi, da se obeta oblačno vreme z občasnim rahlim dežjem, ki pa v severnem delu Slovenije naj ne bi bil obilnejši. Popoldne bodo padavine slabele, do večera ponehale, v četrtek pa se bo nato razjasnilo. Ugodni so tudi obeti do sobote, ki bo sončna. Kljub boljšemu vremenu pa županja Lesjakova opozarja na plazove, ki da jih je treba vseskozi spremljati. "Vseeno je dva dni deževalo, tudi temperatura je precej padla."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta