Nova najemna stanovanja v Slovenj Gradcu in Mežici

Jasmina Detela Jasmina Detela
17.10.2020 06:20

Rok za oddajo prijav do 21. oktobra, najemna stanovanja vseljiva v novembru

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novi blok v Slovenj Gradcu
Jasmina Detela

Dva stanovanjska bloka ob Celjski cesti v Slovenj Gradcu (Vile Homški park), ki ju je zgradil zasebni investitor, sta bila dokončana že pozno poleti, septembra pa je 20 javnih najemniških stanovanj prevzel Stanovanjski sklad RS. Ta jih zdaj ponuja v najem preko javnega razpisa. Rok za oddajo prijav je do 21. oktobra.

Polog dokaz resnosti

Kot pojasnjujejo pri skladu, so lahko najemniki stanovanj poslovno sposobne fizične osebe, če imajo dovoljenje za stalno bivanje v Sloveniji, ter pravne osebe zasebnega in javnega prava oziroma organizacije s sedežem v Sloveniji. V primeru več prijav za stanovanje se pri dodelitvi v najem upoštevajo prednostne kategorije, ki so določene v razpisu: mlada družina, družina z osnovnošolskim otrokom, družina in mlade osebe.

Jasmina Detela

Zainteresirani prosilci morajo oddati prijavo in najkasneje do zadnjega dne termina kot dokazilo za resnost ponudbe vplačati znesek v višini 500 evrov. To se izbranemu prosilcu všteje kot del varščine, neizbranim prosilcem pa se vrne najkasneje v petih delovnih dneh po vsakokratnem izboru. Razliko do polne varščine za najeto stanovanje, ki znaša šest mesečnih najemnin, najemnik plača ob podpisu najemne pogodbe. Izbor najemnikov bo potekal 29. oktobra, tako da se bodo prvi najemniki lahko vselili že v novembru.

Stanovanja so različnih velikosti, od eno- do trisobnih, vsakemu pripada tudi shramba v posamezni etaži objekta in parkirno mesto pred objektom. V obeh blokih je sicer šest stanovanj velikosti 75 kvadratnih metrov, osem jih je velikosti 55 kvadratnih metrov, šest pa je manjših, z 38 kvadratnimi metri površine. Dve stanovanji v pritličju sta namenjeni invalidom.

Mesečna najemnina za enosobna stanovanja z uporabno površino od 34,4 do 40,1 kvadratnega metra znaša od 244 do 255 evrov, za dvosobno stanovanje z uporabno površino 56,8 kvadratnega metra 393 evrov, za dvosobna stanovanja s kabinetom z uporabno površino od 52,6 do 56,8 kvadratnega metra od 367 do 388 evrov ter za trosobna stanovanja z uporabno površino od 62,5 do 71,4 kvadratnega metra od 426 do 488 evrov.

Še dva projekta gradnje

Nekateri občani izpostavljajo, da so najemnine precej visoke. "Najemnina je določena za vsako stanovanje posebej in je odvisna od nabavne vrednosti nepremičnine. Prepričani smo, da ponujamo v najem kakovostno grajen objekt z uporabnimi tlorisi, ki omogočajo kakovostno bivanje in zadovoljstvo uporabnikov. Najemniki imajo možnost ob izpolnjevanju pogojev prejeti subvencijo najemnine, o kateri na podlagi prejete vloge odloči pristojni center za socialno delo," pojasnjujejo pri skladu, ki ima v vseh koroških občinah 545 neprofitnih najemnih in 35 stroškovnih najemnih stanovanj.

V naslednjem letu se bo zaključila gradnja stanovanj še na dveh pro jektih, 27 oskrbovanih stanovanj v neposredni bližini Vil Homški park, zanje je stanovanjski sklad podpisal predpogodbo o nakupu, in 40 stroškovnih najemnih stanovanj na drugi lokaciji v Slovenj Gradcu. Poleg tega bo še letos dokončana gradnja 19 stroškovnih najemnih stanovanj v Mežici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta