Občina Radlje ob Dravi: Prizidek vrtca bo končan junija

Urška Polanc Urška Polanc
12.04.2023 17:00

Celotna vrednost naložbe je ocenjena na več kot milijon evrov. Sredstva bodo pridobivali tudi preko Eko sklada

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Urška Polanc

V skladu z načrti poteka pomembna naložba v občini Radlje ob Dravi. Dolgo pričakovan je namreč prizidek k vrtcu, s katerim bo občina zagotovila manjkajoče prostorske zmogljivosti, otrokom in njihovim staršem pa ponudila več vpisnih mest.

Tri nove igralnice in večji večnamenski prostor

Izvajalec, to je podjetje GES, d.o.o., ureja notranje prostore, kjer nastajajo tri nove igralnice in večji večnamenski prostor. Celotna vrednost naložbe je ocenjena na 1,298.865,29 evra, na razpisu za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu so pridobili 511.400 evrov, občina Radlje ob Dravi pa bo namenila 597.193,26 evra. Sredstva bodo pridobivali tudi preko Eko sklada.

Novi in stari vrtec v Radljah ob Dravi bodo povezali z nadstreškom

Gradnjo naj bi zaključili do letošnjega junija. V prizidku z neto površino 473 kvadratnih metrov bodo tri nove igralnice s pokrito zunanjo teraso, sanitarijami in prostorom za nego otrok. V prizidku bo še velik skupni prostor, ki ga bodo uporabljali za skupno igro in prireditve. V tem delu vrtca sta prav tako predvidena dva manjša prostora za individualno delo, galerija in tehnični prostor. Novi in stari vrtec v Radljah ob Dravi bodo povezali z nadstreškom, ta bo povezal tudi oba vhoda. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta