Občina Ravne za Ivarčko jezero za zdaj s premostitveno rešitvijo, delnim najemom domačemu ponudniku

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
25.07.2023 08:15

Zaenkrat rešujejo to poletno sezono, tako da so gostinsko ponudbo omogočili Rajku Kočetu z Raven. Ostale izbire za dolgoročnejše dogovore sledijo postopno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ivarčko jezero - občina še išče dokončne rešitve.
Jasmina Detela

Občina Ravne še ni izbrala dokončnega (pod)najemnika Ivarčkega jezera, je pa med devetimi ponudniki, s katerimi se je po prejetih ponudbah pogovarjala prejšnji in ta teden, zaenkrat izbrala domačina Rajka Kočeta, gostinska ponudba in ponudba za otroke Ravne na Koroškem. Gre za neke vrste premostitveno izbiro, s katero vsaj v delu gostinstva rešujejo preostali del poletne sezone, ki ob dejstvu, da smo v zadnjem obdobju soočeni z neurji, niti ni izgubljena, je pojasnil podžupan Raven Andrej Erjavec. Kočet tako na stojnici pri Ivarčkem jezeru ob lepih dnevih že lahko ponuja pijačo (običajno je Kočet prisoten na sejmih, kjer ponuja kokice, sladkorno peno itd ...tudi za otroke), obisk jezera je med tednom, zlasti pa ob lepih vikendih, dober, zadovoljiv. Opažajo, da so ljudje s to ureditvijo zadovoljni, da prihajajo k jezeru, pravi podžupan.

Pogajanja s ponudniki za dokončno izbiro občina Ravne medtem še nadaljuje, tudi zato, ker vodovod, kanali in infrastruktura niso ustrezni, so pa medtem že uredili javna športna igrišča, piknik prostore, prireditveni prostor - precejšen del k ureditvi tega območja je prispevala občina. Dogovori gredo bolj v smeri izbire delnih najemnikov, ne celote le enemu. Ponudniki imajo sicer različna pričakovanja, hkrati pa so pripravljeni na različna vlaganja, ki jih je treba še opredeliti, doreči.

Kot je pojasnil podžupan, vsekakor želijo investitorja, ki bo Ivarčko jezero dolgoročno razvijal, hkrati pa je pri vseh dokončnih odločitvah potrebno tudi usklajevanje z lastnikom. Vprašanje je tako, kdaj bodo točno lahko sklenili kaj bolj dolgoročnega in kdaj bo jezero (za)živelo v tem smislu, po 15. avgustu namreč sezona pri jezeru običajno postopno že ni več prav poletna.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta