Odprli so ločen transakcijski račun za pomoč: Kako lahko darujete za Črno na Koroškem?

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
07.08.2023 14:00

Denarno pomoč za prizadete v občini Črna na Koroškem lahko nakažete na TRR: SI56 0110 0010 0007 227, sklic: 00 2393, koda namena: CHAR. Hvala vsem, ki ste s Črno v tej tragediji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Črna na Koroškem
Sašo Bizjak

Denarno pomoč za prizadete v občini Črna na Koroškem lahko nakažete na TRR: SI56 0110 0010 0007 227, sklic: 00 2393, koda namena: CHAR. Ločeni račun so odprli, ker številni želijo posebej darovati Črni in ne prek drugih oblik pomoči.

V Črni na Koroškem se je vzpostavil intervencijski štab, ki ga vodi poveljnik Koroške gasilske regije Matjaž Gorenšek. V Črno na Koroškem je prispel včeraj zvečer, s skupino devetih gasilcev, z nalogo vzpostavitve delovanja štaba. Štab sestavljajo predstavniki civilne zaščite, medicinskega osebja, Gorske reševalne službe, gasilcev in drugi, so sporočili javnosti to dopoldne.

Na poti v Črno je še sto vojakov Slovenske vojske, sto gasilcev in še mnogi prostovoljci, ki prihajajo na pomoč. Elektro službe so vzpostavile električno energijo na celotnem delu Črne, v Žerjavu in Jazbini, v zaselkih Bistri, Koprivni in Topli pa električne energije še ni. Trenutno že poteka sanacija, urejanje strug Meže in Javorskega potoka. Na cestah je ogromno naplavin, na terenu so vse ekipe z gradbeno mehanizacijo.

"Vsi želijo pomagati. V aktivnosti pomoči bomo najprej vključili domače prostovoljce, vse, ki želijo priti na pomoč iz drugih krajev, pa bomo obvestili v prihodnjih dneh, saj je potrebno poskrbeti za logistično podporo," koordinirajo pomoč z občine.

Na Slemenu je konvoj gasilcev, ki prihajajo v Črno. Vse, ki so v tem trenutku na poti čez Sleme, obveščajo, da morajo dati prednost konvoju gasilcev in ostalim intervencijskim službam. S ceste naj se  umaknejo in poskrbijo, da bodo lahko službe nemoteno prihajale v Črno.

Zdravstvena enota je v Zdravstvenem domu Črna in deluje 24 ur na dan. Tisti, ki rabijo pomoč, naj se tako oglasijo v Zdravstvenem domu Črna. Če to ni mogoče, naj informacije predajo drugemu. Napišejo naj tudi potrebo po zdravilih, so še sporočili z občine. Za vse bo postopno poskrbljeno, vsi so na varnem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta