Podgorje skrbi dušenje v prometu

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
21.02.2019 06:21

Krajane Podgorja skrbi, da bo priključek Podgorje na tretjo os, ki je bil z državnim prostorskim načrtom potrjen že leta 2013, povzročil težave, zato bi ga kar ukinili. Vendar je za to prepozno, bi pa pomagala južna slovenjgraška obvoznica

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podgorčani si želijo zagotovilo, da bo Slovenj Gradec dobil južno obvoznico.
Petra Lesjak Tušek

Ko se v večjih infrastrukturnih projektih, kot je tretja razvojna os, začnejo konkretnosti in ljudje vidijo, da gre končno zares, se pogosto začnejo pojavljati nekatera bolj konkretna vprašanja. Nekatera argumentirana, nekatera pa tudi – prepozno. Tako je denimo na pobudo vaške skupnosti Podgorje z mestne občine Slovenj Gradec na Dars romal dopis, ki predlaga opustitev avtocestnega priključka Podgorje na državno cesto od Velenja do Slovenj Gradca. Župan mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler je na Dars naslovil vprašanje, ali je možno priključek opustiti. "Da bomo lahko podali odgovor, vas prosimo, da preverite, ali je glede na sprejeto uredbo o državnem prostorskem načrtu (DPN) za državno cesto od priključka Velenje jug do priključka Slovenj Gradec jug to možno in če še postopek izdelave projektne dokumentacije za to cesto to omogoča," je Dars vprašal Klugler.

V Podgorju tiči zajec

Eden od pobudnikov vprašanja je krajan Podgorja (želel je ostati neimenovan, vendar kontakt hranimo v uredništvu), ki meni, da je na pičlih osmih kilometrih avtoceste preveč priključkov. Ker bo sprva – dokler se hitra cesta ne bo nadaljevala proti Mežiški dolini - zgrajen le priključek Podgorje, pa da se vaščani bojijo, da bi kompleten promet več let šel skozi vas Podgorje. Ko ga opozorimo, da je DPN bil sprejet že daljnega leta 2013, pravi, da se tega zavedajo, "ampak se pogovarjamo o zboru krajanov, da nam občina zagotovi, da bo res zgrajena južna obvoznica Slovenj Gradec in ne bo po Podgorski cesti stekel večinski promet za celotno Koroško. Kdo ve, kdaj bo priključek do Dravograda narejen. Mi ne bi bili radi tisti, ki zaviramo tretjo os, daleč od tega, ampak neka zagotovila nam bi morali dati. Nikjer pa ni zagotovljeno, da bi Podgorčani dobili širšo cesto, pločnik, kolesarsko stezo. Pri gostilni Rogina je že zdaj problem, kaj bo šele potem? Čeprav vemo, da se že delajo zakoličbe in da se pogovarjajo s kmeti," pravi Podgorčan. Dodaja, da je bila že v izhodišču narejena napaka. "Mi smo ves čas govorili, da je treba iti s hitro cesto do Holmca v smeri proti Uršlji, ne pa proti Dravogradu. Narediti bi morali priključka na Dravograd in Slovenj Gradec, tu so si pa zaželeli, da v Slovenj Gradec avtocesta pride v mesto, nihče pa ni razmišljal, da bo moralo mesto nato sprejeti obremenitve. Tega se vsi branijo, vasi s 1000 prebivalci pa tako ali tako nihče ni nič vprašal. To je bilo v prejšnjem mandatu zamujeno, če se pa da kaj rešiti, zakaj pa ne sedaj z južno obvoznico. Mi bi radi vsaj zagotovila, da se bo južna obvoznica delala hkrati s tretjo osjo, ker ko zmanjka denarja, kdo te še potem še 'šljivi'," še pravi krajan.

Priključek Podgorje na tretji razvojni osi 
Dri
Križišče za Podgorje
Petra Lesjak Tušek

Južna obvoznica neuradnih 5,7 milijona

Tudi Klugler si bo za to prizadeval za gradnjo južne obvoznice, za katero meni, da bi jo bilo treba začeti graditi sočasno s tretjo osjo. "Tudi tu še čakamo na Dars, da nam da mikrolokacijo južne obvoznice na tretjo os. V preveritev smo jim dali dve možni varianti, bolj zagovarjamo tisto po Dobravi kot pa drugo, ki bi šla čez polje. In ko dobimo mikrolokacijo, gremo takoj v sprejetje občinskega prostorskega načrta, ker jo moramo še umestiti, sočasno pa kar v projektiranje. Ker če južne obvoznice ne bo, se res bojim, da bo cel promet Mežiške doline šel skozi priključek Podgorje, česar pa nikakor ne moremo dopustiti," pravi Klugler.
Po grobi in neuradni oceni bi južna obvoznica stala 5,7 milijona evrov. Od kod denar? "Prispevala ga bo država, denar za projektiranje je že zagotovljen. Samo za tri priključke hitre ceste na Koroškem - Dravograd, Ravne in Slovenj Gradec - je na razpolago 2,3 milijona evrov, ker pa toliko za projektiranje ne bo porabljeno nikoli, smo dali predlog, da bi ta neporabljena sredstva poskusili kanalizirati v izgradnjo," je dejal župan.
Vodja Mladinske iniciative Aljaž Verhovnik pa je bil kratek. "Pričakujem, da se letos gradnja tretje osi začne, prostorska umestitev je tako ali tako znana že od leta 2013. Če so kaki zapleti, so zato pristojne službe in občine, ki naj to uredijo."
Prihodnji sestanek skupnega odbora za tretjo os bo marca na Koroškem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta