Poletno dogajanje v Koroški galeriji likovnih umetnosti: Po navdih in nova vedenja

plt
19.07.2023 17:00

Pestra poletna galerija z izobraževalnimi in ustvarjalnimi vsebinami za odrasle in otroke vabi še naprej

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anja Cej

Poletno dogajanje v Koroški galeriji likovnih umetnosti, tudi v sodelovanju s Koroškim pokrajinskim muzejem (KPM), ponuja veliko izobraževalnih, tudi zabavnih vsebin, ki so jih skrbno pripravili za odrasle in otroke. Seveda so ves čas na ogled tematske razstave, v Slovenj Gradcu in na Ravnah.

O slovenskem slikarstvu v osemdesetih letih 20. stoletja

Ustaljena so že zanimiva predavanja z več kustosi. Tako bo jutri ob 18. uri o slovenskem slikarstvu v osemdesetih letih 20. stoletja predaval Marko Košan, predavanje bo v pedagoški sobi KPM in je za obiskovalce brezplačno. "Slovenski slikarji, ki so bili sredi osemdesetih let preteklega stoletja povezani z Galerijo Equrna v Ljubljani, so bili nosilci tedaj aktualne slovenske umetnostne scene, ki se je uspešno vključila v tokove na mednarodnem likovnem prizorišču, zlasti v smislu neoekspresionizma in tako imenovane nove podobe. Stroge forme je nadomestila moč izraza in fantazije, povrnile so se klasične slikarske tehnike. Na stare položaje se je vrnil zgodovinski spomin, zagate estetskih opredelitev posameznih med seboj silovito raznorodnih praks pa je razreševal ohlapni termin postmodernizem," so zapisali v povabilu na predavanje. Prihodnji četrtek bo Košan predaval še o kiparstvu.

Najmlajšim približajo umetnost

Ob torkih potekajo Bernekerjeve poletne ustvarjalnice za otroke, ki so dobro obiskane in so priložnost, da že najmlajšim približajo umetnost in da otroci hkrati kvalitetno in ustvarjalno preživljajo prosti čas. Otroci si s kustosinjo pedagoginjo najprej ogledajo aktualne razstave, ki so tudi najboljši navdih za njihovo ustvarjanje. Seznanjajo jih z osnovnimi umetniškimi pojmi, nato pa na vsaki ustvarjalnici ustvarjajo posebne likovne izdelke. Minuli torek so si ogledali razstavo Iveta Šubica, njegove ilustracije upodabljajo veliko živali, prihodnji teden pa bodo v ilustracijah poiskali mestne vedute in krajine. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta