Radeljčan Sašo Vollmaier s koncertnim klavirjem in kompozicijo Kind of Laibach vabi v gramoznico

Urška Polanc Urška Polanc
29.08.2024 12:00

Na premierni lokaciji, v gramoznici na Dobravi v Radljah ob Dravi, bo nastopil pianist. Gre za koncert v okviru Ars festa 2024, ki je v začetku junija odpadel zaradi slabega vremena. Vstopnice so še na voljo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Vollmaier, pianist
Nika Hölcl

Jutri, v petek, 30. avgusta, ob 19.30 bo v Radljah ob Dravi, v gramoznici na Dobravi, koncert priznanega pianista Saše Vollmaierja. Organizatorji, Kulturno društvo Radlje, napovedujejo vrhunski spektakel pianista domačina. "Gre za eno srečanje dveh svetov, ki jih Sašo vseskozi združuje. Saše privlači ta surovost, neobdelanost materiala, ki ga na svoj prefinjen način obdela. 'Šoder' jama kot material, ki je surov, na drugi strani pa Sašo z na prvi pogled delikatnim instrumentom. A je klavir takšen stroj, ki eno neobdelano gmoto preko prstov pianista spravi ven nekaj obdelanega. Na neki način obdelovanje enega kamna, klesanje, ko udarjajo kladivca po strunah. Tu je zelo močna kombinacija teh dveh svetov," je povedal Izidor Leitinger, umetniški vodja letošnjega Ars festa. 

   
Nika Hölcl

Gre sicer za koncert, ki je v začetku junija odpadel zaradi slabega vremena. Takrat kupljene karte veljajo za koncert 30. avgusta. Vstopnice pa so še vedno na voljo na spletni strani Olaii. Koncert organizirajo v sodelovanju s podjetjem Marald - Marsel, d.o.o.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta