Ravenska občina je prejela naziv "Čebelam najbolj prijazna občina v letu 2023"

N.S.
04.12.2023 12:42

V Mestnem muzeju v Ljubljani so razglasili čebelam najbolj prijazne občine. Zmagala je občina Lendava, na drugo mesto se je uvrstila občina Ravne na Koroškem, na tretje pa Mestna občina Ljubljana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nagrado so prevzeli predstavnica občine Danica Hudrap, predstavnica Čebelarskega društva Ravne Jelka Onuk in predsednik Čebelarskega društva Kotlje Drago Borko.
ČZS

Na letošnji natečaj se je prijavilo 13 slovenskih občin, ki s svojimi aktivnostmi delujejo na področju ohranjanja čebel in okolja, osveščajo javnost o čebelah in čebelarski kulturni dediščini ter sodelujejo s čebelarskimi društvi. Letošnje priznanje je za ravensko občino že drugo, prvega so prejeli tudi pred dvema letoma, nagrado pa Čebelarska zveza Slovenije podeljuje že 13 let.

"Na podlagi oddanih vlog je svoje mnenje in ocene podala tričlanska komisija, ki so jo sestavljali Janez Vencelj, Anton Urek in Mara Golob Meserko. Pri ocenjevanju so se osredotočili na različne segmente in vsebino, ki jo je posamezna občina izvajala v letu 2023. Čebelam prijazne občine so tiste, ki konstruktivno sodelujejo s tamkajšnjimi čebelarskimi društvi, spodbujajo ohranjanje čebelarske kulturne dediščine, razvoj čebelarske dejavnosti, apiturizmov, čebelarskih učnih poti in ostale čebelarske infrastrukture. Pomembno je tudi osveščanje in sodelovanje z občani na način izvajanja projektov za ohranjanje čebel in ostalih opraševalcev kot so sajenje medovitih rastlin, organizacija izobraževalnih dogodkov in objava člankov na temo čebelarstva v lokalnih glasilih in publikacijah," so sporočili iz Čebelarske zveze Slovenije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta