Ravne na Koroškem: Obnavljajo bivši SDK

Jasmina Detela Jasmina Detela
22.11.2023 15:47
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jasmina Detela

Na Ravnah se prenavlja severni trakt bivšega SDK. Stavba stoji v središču mesta in jo je na občino pred osmimi leti prenesla država v zameno za eno nadstropje stavbe upravne enote na Čečovju. V njej bodo uredili prostore Mrežnega podjetniškega inkubatorja - MPIK 4.

Projekt je vreden 1,1 milijona evrov

Ravenska občina je naložbo prijavila na javni razpis za sofinanciranje projektov ekonomskoposlovne infrastrukture na obmejnih problemskih območjih med letoma 2023 in 2024, ki ga je razpisalo ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj. Projekt je vreden 1,1 milijona evrov, omenjeno ministrstvo ga sofinancira v višini 909 tisoč evrov. Projekt so pričeli izvajati v letošnjem letu in ga bodo sklenili do aprila 2024. Obnovili bodo 847,8 kvadratnega metra neto površin, od tega skoraj 500 kvadratnih metrov prostorov namenjajo za nove inkubirance, ostalo so pomožni prostori - sejne sobe, arhiv, čajne kuhinje, hodniki, stopnišče ... Za mlade in inovativne podjetnike bo tako na Ravnah dodatno na voljo dvanajst storitvenih enot, po potrebi bodo omogočali tudi opravljanje mirne proizvodnje dejavnosti.

Osem inkubatorjev na 3600 kvadratnih metrih

Z vzpostavitvijo MPIK 4 se bodo vzpostavile dodatne infrastrukturne kapacitete za inkubiranje podjetij. Projekt bo pripomogel k zapolnitvi primanjkljaja potrebne infrastrukture za storitvene dejavnosti, izboljšanju podpornega okolja za razvoj podjetništva, krepitvi podjetništva in podjetniške kulture v regiji, podpori ustvarjanja delovnih mest, povečanju stopnje preživetja novonastalih podjetij in spodbujanju rasti in razvoja podjetij, pojasnjujejo na Občini Ravne. Na Koroškem je sicer infrastruktura MPIK vzpostavljena v štirih največjih koroških občinah, poleg Raven in Slovenj Gradca, kjer bi v poslovni coni Pameče vzpostavili storitveni in proizvodni inkubator, še v Dravogradu in Radljah ob Dravi. V osmih inkubatorjih razpolagajo z okoli 3600 kvadratnimi metri proizvodnih in pisarniških prostorov za potrebe inkubiranja. Regionalna razvojna agencija Koroška (RRA) opravlja vlogo vsebinskega upravljavca MPIK, njihove lastnice pa so občine. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta