Še več "gavd", a nič naložb

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
17.03.2022 17:42

Sklad ECP Tactical opportunities (ECP), ki ima v lasti Ivarčko jezero, od nedolgo obvladuje celoten SG Automotive iz Slovenskih Konjic.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ivarčko jezero je lani osvežilo podobo. Bolj kot kopalci sedaj nosijo denar zabave željni.

Ivarčko jezero, nekoč turistični biser, so minulo leto pričeli oživljati, vendar resnih investicij na tem območju še ni. So pa občino Ravne na Koroškem minuli teden obiskali predstavniki sklada, ki je lastnik jezera. ECP Tactical opportunities (ECP) je v lasti nekdanjega finančnega ministra Uroša Čuferja in turškega poslovneža Ugurja Yildirima. Sklad sicer po prisilni poravnavi in nakupu terjatev zdaj obvladuje celotno družbo SG Automotive iz Slovenskih Konjic, ki je bila lastnica Ivarčkega jezera. Kot je znano, je bila nekoč uspešna družba zadnja leta v denarnih težavah in je lani pristala v postopku prisilne poravnave.

In kakšni so načrti s samim Ivarčkim jezerom to leto? Kot je povedal ravenski župan Tomaž Rožen, se je na Ravnah sestal tako s Čuferjem kot Yildirimom in s tremi predstavniki upravljavca, a med njimi ni bilo Dominika S. Černjaka, ki je sicer v javnosti že nastopil kot človek, ki mu je sklad za dve leti zaupal upravljanje in ki ga je, kot je povedal za Večer, zanimala tudi lastniška soudeležba na Ivarčkem jezeru.

Brunarica na drugi strani jezera
T

Upravljavci in lastniki so ocenili, da so imeli lansko, prvo sezono poskusnega odprtja, ki so jo zaznamovali predvsem koncerti zabavnega značaja, 36.000 obiskovalcev in da so poslovali pozitivno. Kot je znano, tudi naložb na Ivarčkem praktično še ni bilo, le "programsko tipanje" z nekaj odmevnimi zabavami in dogodki. Tudi letos ne kaže posebej drugače, bodo pa še povečali programsko dogajanje.

"Letos napovedujejo 50 dogodkov. Med njimi dvanajst zabav, ki so po njihovem prehodnega značaja. Zadeve naj bi nekako podvojili. Če so bili lani trije otroški živžavi, naj bi jih letos bilo že osem, če so lani imeli šest predstav, naj bi jih letos bilo deset, povezujejo se tudi s projektom K24 v smislu enodnevnega dogodka z vzponi na Uršljo goro. Njihove ugotovitve so, da pritegnejo dogodki v povezavi z otroki. Menijo, da jezero ne privablja ljudi, ker to ni Bled, in da morajo nekaj narediti, da jih pritegnejo. Ko ni tropske vročine in dogodkov, ljudi na Ivarčko ni. Lokacija se mora ponovno prijeti," meni Rožen.

Vsekakor bi morali poskrbeti za čiščenje jezera in za plavanje primerno čisto in vabljivo vodo brez alg, če bi želeli pridobiti več plavalcev. Pri čiščenju bo delno, z nekaj tisoč evri, pomagala občina iz naslova zagotavljanja površin v javni rabi, zagotavlja župan. Pa resnejše investicije, denimo prenočitvene kapacitete?

"Destinacijo vidijo v smeri razvoja družinskega turizma, ne torej kakšnega elitnega ali športnega turizma. Pravijo, da so otroci rdeča nit njihovega razmisleka, ker so zaživeli otroški živžavi. Letos še ne bodo investirali v prenočitvene kapacitete, ampak morda prihodnje leto. Odprte so vse opcije, od hotela do apartmajev, kar pač omogoča prostor. Že letos naj bi uredili mini golf, proge in izposojo gorskih koles, odprli naj bi tudi lokal in območje brunarice na drugi strani jezera," še o sestanku poroča župan.

Po njegovih informacijah sklad Ivarčkega jezera ne prodaja. Ali bo v solastništvo spustil kakšnega najemnika, pa je stvar dogovora in lastnika. Po odločitvi sindikata SKEI tradicionalnega prvomajskega srečanja delavcev, ki so desetletja s klobaso in pivom nazdravljali in praznovali na Ivarčkem jezeru, ne bo tam, ampak bo pri tako imenovanem DTK-ju. Bo pa 30. aprila na jezeru prva zabava z Jeleno Rozga.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta