Slabo vreme kroji ponovno odprtje smučišč, danes smučanje le na Kopah

Jasmina Detela
23.01.2021 14:18
V nedeljo bo obratovalo tudi ravensko smučišče Poseka, smučišče Bukovnik odpirajo prihodnjo soboto.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kope
Nejc Strojnik

Danes je v devetih regijah znova dovoljeno obratovanje žičniških naprav. Za uporabnike smučišč je obvezen negativni test na novi koronavirus, ki ni starejši od 24 ur. Za smučanje je mogoč prehod občinske meje, a le znotraj regije, kjer imamo stalno prebivališče.

Na Kopah so danes odprli vse naprave, prav tako je na smučišču zagotovljeno brezplačno testiranje na Covid-19. Potekalo je med 8. in 12. uro. Dnevno smuko omogočajo med 9. in 16. uro, nočno pa od 18. do 20.30 ure (od ponedeljka do sobote).

"Želeli smo lepše vreme, dopoldan je sprva deževalo, kasneje je začelo snežiti. Prav zaradi vremenskih razmer je obisk slabši kot smo pričakovali. V dopoldanskem času smo našteli nekaj čez sto smučarjev, kar kaže na to, da so ljudje voljni smučanja. Za prvi dan in glede na vreme je to število kar vredu, bo pa ob lepšem vremenu obisk zagotovo večji. Hitre teste so sodelavci slovenjgraškega zdravstvenega doma izvajali na vstopni točki pri blagajni. Brezplačno testiranje med 8. in 12. uro bomo na smučišču omogočali tudi v prihodnjih dneh," je povedal Boštjan Paradiž, direktor družbe Vabo, ki je lastnik tega največjega koroškega smučišča. Na Kopah se je oglasila tudi zdravstvena inšpekcija, ki je preverila ali je vse urejeno v skladu s pravili NIJZ, tudi glede hitrega testiranja. Kot je povedal Paradiž, je bilo vse vredu. Prav tako ni prihajalo do zastojev pri obveznem testiranju, verjetno tudi zato, ker sta ga izvajali dve ekipi. Na smučišču je sicer snežna oddeja debela okoli 80 centimetrov. 

Zaradi slabe vremenske napovedi za današnji dan jutri, v nedeljo, odpirajo ravensko smučišče Poseka. Delovalo bo med 9. in 16. uro. Smučanje bo prvi dan brezplačno. V sodelovanju z Združenjem slovenskih žičničarjev bodo organizirali tudi hitro testiranje na novi koronavirus. Smučišče Bukovnik v občini Dravograd pa odpirajo v ponedeljek, 25. januar. "Vse je pripravljeno za odprtje, a zaradi slabe vremenske napovedi ta konec tedna ne bomo obratovali. Za treninge tekmovalcev smučišče odpiramo v ponedeljek, prihodnjo soboto pa tudi za reaktivce. Z zdravstvenim domom Dravograd smo se tudi že dogovorili glede hitrih testiranj na spodnji postaji vlečnice," je povedal Srečko Podojstršek iz smučarskega kluba Iverka, ki upravlja smučišče.

Smučišče v Ribnici na Pohorju ta konec tedna niso odprli. Kot je povedal vodja smučišča Iztok Helbl je razlog v tem, da je napovedano slabo vreme in tudi zaradi hitrih testov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta