Slovenj Gradec bo prvič gostil svetovno veteransko prvenstvo v orientaciji z gorskimi kolesi

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
16.05.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pri orientaciji na gorskih kolesih ne gre le za pritiskanje na pedala, napenjanje mišic. Treba je vklopiti tudi glavo, možgane in razmišljati.
Pri orientaciji na gorskih kolesih ne gre le za pritiskanje na pedala, napenjanje mišic. Treba je vklopiti tudi glavo, možgane in razmišljati.
Ok Slovenj Gradec
V Slovenj Gradcu je vse nared za več kot 300 tekmovalcev iz celega sveta, ki se bodo (po)merili na svetovnem veteranskem prvenstvu v orientaciji z gorskimi kolesi. Pomagal bo tudi klub iz Komende. Zakaj ta šport imenujejo tudi šah na kolesih in kakšne proge pripravljajo organizatorji? "Poznam naše mojstre in vem, da bodo zakomplicirali. Da bodo na ravnem našli višince," pravi ena od tekmovalk, ki se veseli štirih razburljivih tekem.  "To ni le športni dogodek. Ljudje bodo v Slovenj Gradcu bivali cel teden, spoznavali turistično, gostinsko, kulturno ponudbo. Spoznavali bodo naše kraje, kar je odlična reklama ne le za Slovenj Gradec, ampak za celo Koroško," pa je jasen vodja tekmovanja Gregor Raj.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta