Slovenj Gradec: Klugler s krepko prednostjo pred Časom. Prvi odzivi.

Andrej Čas: "Volilci imajo vedno prav.". Klugler: "Rezultat je odličen." Bo Breznik v drugem krogu podprl Časa?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
​Tilen Klugler: "Proti aktualnemu županu doseči tak rezultat ni lahko." 
Jasmina DETELA

V mestu glasniku miru so z veliko napetostjo pričakovali rezultate županskih volitev in uresničila se je napoved, da bodo Slovenjgradčani morali še enkrat na volišča. Tilen Klugler (kandidat SD, Desusa, SMC in dveh list) je dobil 47,71 odstotka glasov, dosedanji župan Andrej Čas s podporo Slovenjegraške liste za mesto in podeželje pa je prepričal 33,68 odstotka volivcev. Visoka prednost prvega je vendarle za mnoge presenečenje. Tretji je neuradno Andrej Breznik s podporo svoje liste, SDS in NSi s 15,45 odstotka glasov, kandidat SNS Darko Hlupič pa je prejel 3,16 odstotka glasov.
Klugler je razplet čakal v Hotelu Slovenj Gradec. "Počakali bomo na rezultate pa videli, kaj bo, in potem kaj spili," je dejal, preden so se zavrtele številke. Seveda po tem, ko je občinska volilna komisija preštela glasove, ni skrival zadovoljstva: "Zmanjkala sta dobra dva odstotka in nadejamo se dobrega rezultata v drugem krogu. Rezultat je odličen, proti aktualnemu župan doseči tak rezultat ni lahko. Zelo sem vesel, zahvaljujem se volivcem, ki so mi namenili glas in rad bi jih povabil, da mi ga namenijo še enkrat. Vabim pa tudi tiste, ki so glas namenili drugim, naj mi pomagajo do skupne zmage."
Dejal je še, da bo takoj sedel z ekipo in naredil načrt za prihodnja dva tedna. "Vidimo, da smo zastavili dober program, in verjamem, da me bodo volivci prepoznali kot dobrega kandidata."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta