Slovenjgraški šahisti državni podprvaki

N.S.
03.12.2023 09:48

Ekipa šahistov Društva invalidov Slovenj Gradec je na državnem prvenstvu v hitropoteznem šahu v Sevnici osvojila odlično drugo mesto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zveza za šport invalidov Slovenije

Štirje člani slovenjgraškega Društva invalidov, Ivan Barl, Vlado Čahuk, Franc Berhtold, in Bernard Rutnik, so se novembra udeležili državnega prvenstva v hitropoteznem šahu, kjer so tekmovali v ekipni kategoriji in v močni konkurenci dosegli odlično drugo mesto. Na državnem tekmovanju, kamor so se Slovenjgradčani prebili prek regijskega, je sodelovalo 11 ekip iz vse Slovenije. Prvo mesto so dosegli Mariborčani, tretja pa je bila ekipa iz Kamnika. 

Društvo invalidov Slovenj Gradec sicer izvaja osem socialnih programov, med katerimi ima pomembno vlogo rekreacija in šport. "V tem programu sodelujejo tudi šahisti, ki razgibavajo svoje možgane pri igranju šaha. Uspešno se udeležujejo tekmovanj na regijski in državni ravni," so ponosni v slovenjgraškem društvu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta