Sobotni cik cak na Čečovje bo še posebej zahteven

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
01.12.2022 11:23

Adrenalinski tek po 150 stopnicah je primeren tako za rekreativne, kot za vrhunske športnike.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petra Lesjak Tušek

Na Ravnah na Koroškem, natančneje na Čečovju, bo v soboto, ob 11. uri, potekal tradicionalni, že 8. Miklavžev tek po cik caku. Gre za adrenalinski tek po 150 stopnicah, ki je primeren tako za rekreativne kot za vrhunske športnike. Letošnji bo tudi zaradi padavin, ki se obetajo, še posebej zahteven. Tekmovalci in tekmovalke morajo stopnice premagati dvakrat. V prvem teku startajo glede na njihovo zaporedno številko, v drugem teku, kamor se uvrstijo vsi tekmovalci in tekmovalke, pa po zgledu alpskega smučanja prvi startajo tisti, ki so imeli v prvem teku najslabši čas.

Spletne prijave so NA TEJ POVEZAVI odprte še danes (1. december), prijaviti pa se bo mogoče tudi v soboto od 10. ure naprej na prijavnem mestu na Čečovju. Prijavnine ni. Tekmovanje bo potekalo v šestih starostnih kategorijah, in sicer otroci do 9. leta, otroci od 10. do 15. leta, mladina od 16. do 29. leta, člani od 30. do 49. leta, člani od 50. do 65. leta in veterani od 66. leta naprej. Ločeno bo po spolu, za zmago pa bo štel seštevek časov iz obeh tekov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta