Stari obrazi so se obdržali: na Ravnah Rožen, v Črni Lesjakova ...

N.S.
18.11.2018 20:54
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lokalne volitve 2018, Črna na Koroškem, Romana Lesjak
Boris KEBER

Na Ravnah je z 61,18 odstotka zmagal aktualni župan Tomaž Rožen, Mojca Erjavec je prejela 26,63 odstotka, Vilka Černovška je na tretjem mestu volilo 6,48 odstotka ljudi, za Zlatka Haliloviča pa se je odločilo 5,71 odstotka volivk in volivcev.

V Dravogradu je prepričljivo slavila aktualna županja Marijana Cigala. Zanjo je glasovalo 73,68 odstotka glasov, medtem ko je njen protikandidat Ervin Kodrun, ki je pred časom sicer že naskakoval županski stolček, prejel 25,68 odstotka glasov.

Marijana Cigala: "Zelo vesela sem, nisem pričakovala, da bo tako gladko. Skrbela me je tudi slaba udeležba, ker ljudje ne hodijo več na volitve, ne čutijo, da so lahko del odločanja in sprememb. Je pa to zame tudi dodatna obveza za naprej in imaš ob takem zaupanju dodatno odgovornost. Želim pa si tudi uspešno in odgovorno delo občinskega sveta, katerega vloga je pomembnejša, kot se zdi, mislim tudi, da bi se v prihodnje v smislu odgovornosti občinskih svetnikov moralo kaj spremeniti v smeri večje teže sprejemanja odločitev."

Na svojem stolčku ostaja tudi črnjanska županja Romana Lesjak, ki je prepričljivo premagala protikandidata Igorja Prodnika. "Vesela sem, da so mi ljudje zaupali že tretji mandat in izkazali podporo, obvezujem se, da bom delala zavzeto in prizadevno kot doslej," je dejala Lesjakova.
 
Na Muti je Mirko Vošner dobil 69,71 odstotka in zanesljivo premagal protikandidata Darka Sahornika, ki je prejel 30,29 odstotka glasov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta