Svet zavoda za ravnatelja Srednje šole Ravne izbral Zdravka Pavlekovića

Jasmina Detela Jasmina Detela
13.02.2024 12:10

Pričakujejo še mnenje ministra za vzgojo in izobraževanje, ki ga mora podati v tridesetih dneh.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Srednja šola Ravne bo imela novega ravnatelja.
Jasmina Detela

Včeraj popoldan je potekala seja sveta Šolskega centra (ŠC) Ravne. Na njej so med drugim razpravljali tudi glede izbire ravnatelja Srednje šole (SŠ) Ravne. Na decembra objavljen razpis za ravnatelja je prispela ena prijava. Po naših podatkih jo je oddal aktualni ravnatelj Višje strokovne šole Ravne Zdravko Pavleković, kar je za Večer tudi potrdil. Izbira kandidata sicer še ni zaključena.

Svet zavoda ŠC Ravne je 22. decembra v Uradnem listu objavil razpis za delovno mesto ravnatelja Srednje šole. Rok za prijavo je bil dva tedna. 

Prispela je ena prijava, ki je bila popolna. "Svet zavoda je tudi že prejel pozitivna mnenja učiteljskega zbora, dijaške skupnosti in staršev SŠ ter tudi lokalne skupnosti. Včeraj na seji se je kandidat tudi predstavil," je povedal predsednik sveta zavoda Matjaž Burjak. O njem so na včerajšnji seji tudi tajno glasovali. Prisotnih je bilo 13 od 14 članov, od tega jih je bilo 12 za in eden proti. 

Vso dokumentacijo bodo v kratkem poslali ministru za vzgojo in izobraževanje Darji Feldi. Ta ima 30 dni časa, da poda mnenje. Nato svet odloči s sklepom o imenovanju ravnatelja. 

Zdravko Pavlekovič je na ŠC Ravne zaposlen od leta 2005, zadnjih pet let je ravnatelj Višje strokovne šole Ravne. Mandat mu poteče junija letos. "Več let sem učil na SŠ Ravne, tako da že dobro poznam sodelavce. Izzivov je več, mogoče lahko s svojimi dejanji pomagam pri izboljšavi nekaterih proces," je na naše vprašanje, zakaj se je odločil za kandidaturo, odgovoril Pavleković.

SŠ Ravne sicer od 15. septembra lani, ko je stopil v veljavo sklep o razrešitvi dolgoletne ravnateljice Srednje šole (SŠ) Ravne Ivanke Stopar, kot vršilka dolžnosti (v. d.) ravnateljice vodi Jerneja Herman Rebernik, ki je bila sedemnajst let njena pomočnica. Vedejevski mandat velja največ za eno leto oziroma do imenovanja novega ravnatelja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta