Tik pred odločanjem o direktorju pomenljiva menjava v svetu slovenjgraške bolnišnice

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
07.01.2021 17:51
Novoimenovani član dr. Štefan Šumah utrjuje vrste SDS v svetu zavoda, ki se bo sestal v torek in odločal o direktorju koroške bolnišnice.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Splošna bolnišnica Slovenj Gradec
Andrej Petelinšek

Še pred sejo sveta Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, na kateri bodo prihodnji torek odločali o direktorju bolnišnice, je vlada spremenila sestavo sveta bolnišnice. Razrešila je namreč dosedanjo članico sveta zavoda Danico Repas - ta prihaja iz vrst Desusa, ki po odstopu ministra za zdravje Tomaža Gantarja ni več v vladni posadki. Namesto nje je imenovala novega predstavnika ustanovitelja, in sicer dr. Štefana Šumaha (SDS). Šumah, ki je tako kot še eden od članov sveta SDS iz Koroške (tako kot Aleš Logar je ravenski občinski svetnik iz vladajoče SDS), je sicer od junija 2020 tudi član nadzornega sveta Darsa. Vanj je bil imenovan kot eden od predstavnikov države.

Več kot očitno glede na celotno dogajanje je, da vlada skuša s to potezo poskrbeti, da bi nekdanjemu direktorju, zdravniku te bolnišnice Janezu Lavretu, povečali možnosti za povratek na direktorsko mesto. Lavre, četudi tega uradno ni potrdil, se je namreč spet prijavil na razpis za direktorja koroške bolnišnice. Njegov protikandidat je tokrat zdravnik Bojan Vujkovac, predstojnik bolnišničnega Centra za zdravljenje Fabryjeve bolezni, ki je prijavo na razpis tudi javno potrdil. V. d. direktorja pravnica Alenka Jezernik Skudnik zadnjega razpisa za direktorsko mesto uradno ni komentirala, neuradno pa se po naših informacijah nanj ni prijavila, tako da sta prijavi dve. Tokrat je pričakovati odločitev o direktorju, ki bo glede na razmerja v vsakem primeru tesna - ob predpostavki, da bodo na seji prisotni vsi člani sveta. Ni pa izključeno niti - kot se tudi že omenja neuradno - da se bo sestava sveta pred sejo še spremenila, tako da bi vnovično imenovanje nekdanjega direktorja v celoti lahko zagotovili že predstavniki ustanovitelja, torej vlade.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta