Tilen Klugler: 'Če ne bi bilo vas, bi bil danes tukaj s solzami v očeh'

Oster (dvo)boj in tesna bitka v edini koroški občini, ki župana ni dobila v prvem krogu, je končana. Volivci in volivke so za novega župana mestne občine Slovenj Gradec za prihodnji štiriletni mandat izbrali Tilna Kluglerja, ki so mu v drugem krogu namenili 51, 92 odstotka glasov, Čas je prejel 48, 08 odstotkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Veseli se zmagovalec Tilen Klugler. 
Robert BALEN

Prva izjava zmagovalca Tilna Kluglerja: "Z vašo pomočjo mi je uspelo priti do tega rezultata, če ne bi bilo vas, bi bil danes tukaj s solzami v očeh, zdaj pa gremo naprej zmagovalno. Šlo je na tesno, to sem tudi pričakoval, vesel sem, to si je Slovenj Gradec želel, to je dobil, gremo s polno paro naprej, kot smo to počeli že v celi kampanji. Danes je dan za veselje in slavje, jutri pa začnemo razmišljati kako pripeljati Slovenj Gradec med najboljše slovenske občine." Kaj pa bo kot župan storil najprej? Naprej primopredaja nato sledi razvojno naravnan proračun, je povedal. Čestital je tudi vsem izvoljenim v mestni svet, pravi, da zdaj ni več pomembno, kdo ga je med kampanjo podpiral in kdo ne. Priznal pa je tudi, da je pričakoval kakšen procent več podpore.
Andrej Čas se bo tako moral posloviti od županske pisarne v Rotenturnu, kamor se bo selil Klugler, ki so mu mnogi zmago pripisali že po prvem krogu. V drugem krogu je namreč po besedah tajnice volilne komisije Tatjane Špalir prejel 51, 92 odstotkov glasov odstotka glasov volivk in volivcev. Volilna udeležba je bila 57,85 odstotna. 

Tilen Klugler, novi župan Slovenj Gradca
Robert BALEN
Tilen Klugler z družino
Tilen Klugler volišče
Zmagovalec Tilen Klugler.
Robert BALEN
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta