Triletni fantek z Raven težko hodi in ne govori

Jasmina Detela Jasmina Detela
20.12.2018 17:21

V družini Čuček z Raven živi otrok z zelo redko boleznijo, starši si želijo, da bi se lahko sporazumevali, a sami ne zmorejo stroškov terapij, potrebujejo tudi vzpenjalnik in kombi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matjaž z mamo in bratom.
Jasmina DETELA

Matjaž Čuček je tri leta in pol star fant z Raven na Koroškem, ki mu življenje ni prizaneslo že ob rojstvu. Ima redko gensko bolezen, to je kongenitalni miastenični sindrom, za katerega je značilna hitra mišična oslabelost, imata ga le dva otroka v Sloveniji. Ne plazi se, kak korak ali dva lahko naredi le ob pomoči staršev, tudi govori ne, čeprav razume vse, kar mu kdo pove. Prav zato njegova starša želita, da bi bil pogosteje deležen terapij pri logopedu, saj se v starosti do šestih let lahko nauči največ s področja komunikacije. Če že ne govoriti, pa vsaj znakovnega jezika, da se bodo lažje sporazumevali. A skromen proračun šestčlanske družine stroška samoplačniških terapij ne zmore. Doslej še nikoli niso prosili za pomoč, verjetno bi tako tudi ostalo, če ne bi želeli najboljše za Matjaža.

Matjaž z očetom.
Jasmina DETELA
Matjaž z mamo in bratom.
Jasmina DETELA
Ob pomoči staršev naredi kak korak, več ne zmore.
Jasmina DETELA
Psička Daša je rada v njegovi bližini.
Jasmina DETELA
Matjaž se rad igra s kockami.
Jasmina DETELA
Triletni Matjaž z Raven
Večer
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta