Ulov in užitek na ribniku Brdinje zagotovljena

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
21.08.2019 14:56

Na idilični lokaciji s pogledom na Uršljo goro je ribnik ob velikem številu rib več kot primeren za mlade ribiče, a tudi izkušenejši tam najdejo veselje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Podoba ribnika Brdinje je zlasti ob soncu kar idilična.
Žana Vertačnik

Ničkolikokrat se Korošci med vožnjo na cesti med Ravnami in Kotljami ozremo navzdol proti ribniku Brdinje, kjer lahko vselej ugledamo vztrajne ribiče na delu. Da je lokacija ribnika izvrstna, je povsem jasno že od daleč, ko pogled od zgoraj niti ne doseže celotne površine, najbolj pa od blizu, ko se na avgustovsko sobotno dopoldne ustavimo na do zadnjega kotička napolnjenem parkirnem prostoru. Več deset ribičev je takrat na delu ob edinem ribniku v lasti Ribiške družine (RD) Koroška.

Nesporna biotska raznovrstnost

Da gre za povsem resen hobi oziroma šport, odvisno od namenov vsakega posameznika, je razvidno ob prihodu do ribnika, ko se več ribičev, zatopljenih v delo, le tu in tam pomenkuje.

Podoba ribnika Brdinje je zlasti ob soncu kar idilična.
Žana Vertačnik

Potencial ribiškega turizma

Kostanjevec pravi, da je v tem športu vedno več mladih. "Pritegne jih to, da se toliko govori o velikih ulovih," poišče razlog za vedno večje navdušenje. Tudi Mežičan Matevž Gradišnik, sicer član celjske ribiške družine, nam razlaga o užitkih ribarjenja, zlasti ko se s kolegi odpravijo na kampiranje za celoten konec tedna. Največ lovi na Šmartinskem jezeru, pove.

Podoba ribnika Brdinje je zlasti ob soncu kar idilična.
Žana Vertačnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta