Uršlja gora bo umetniško prizorišče

plt
02.08.2023 07:50

Pri planinski postojanki na priljubljeni koroški gori bo ta konec tedna rezbarsko-slikarska kolonija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dom na Uršlji gori 
Nejc Strojnik

Pri Domu na Uršlji gori bo od jutri, četrtka, 3. avgusta, do nedelje, 6. avgusta, potekala rezbarsko-slikarska kolonija, ki jo prirejajo Dom na Uršlji gori, Planinsko društvo Prevalje in kulturno društvo Karinta. Pet kiparjev in štirje slikarji bodo ustvarjali, je napovedal Rudi Novak v imenu (so)organizatorja, vsi so člani društva Karinta, nekaj je Korošcev, nekaj jih pride od drugod. Les za obdelovanje z motornimi žagami in dleti ter platna so pripravljena, tematika pa je prepuščena ustvarjalcem, bodo pa jo navezali tudi na pripovedke z Uršlje gore, povezane s povodnim možem.

Nejc Juvan v kuhinji Doma na Uršlji gori 
Urška Polanc

Nejc Juvan vabi pohodnike, da se ustavijo in si ogledajo, kako poteka ustvarjalni, delovni proces, ter da poklepetajo z umetniki, ob koncu pa si seveda ogledajo skulpture in slike. Koča, ki se nadeja lepših avgustovskih dni, pa bo zagotavljala domače dobrote, da bo postanek lahko umetniško-kulinarični. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta