Usad pri Sv. Danijelu naj bi sanirali do konca meseca

Jasmina Detela Jasmina Detela
07.06.2023 13:55

Popolna zapora državne ceste Dravograd - Bukovje - Trbonje razburja nekatere krajane. Kolesarje v času največje sezone preusmerjajo na prometno zelo obremenjeno državno cesto

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cesta Dravograd - Trbonje
Jasmina Detela

Popolna zapora državne ceste Dravograd - Trbonje zaradi usada na vozišču povzroča slabo voljo med nekaterimi krajani. Obrnili so se tudi na nas v želji, da preverimo, kdaj bo sanacija izvedena. Po njihovih neuradnih informacijah naj se to ne bi zgodilo prej kot v dveh mesecih, kar se jim zdi nesprejemljivo, saj gre za povezovalno cesto, ki jo dnevno uporabljajo za dostop do upravnih središč, za šolske prevoze ... Službi tudi kot kot požarna pot za izvedbo morebitnih intervencij Prostovoljnega gasilskega društva Trbonje. Obvoz za Dravograd po glavni cesti proti Trbonjam jim pot podaljša z 4 na 15 kilometrov. Poleg tega služi tudi za potrebe kolesarjenja (Dravska kolesarska pot), kolesarje se v času največje kolesarske sezone preusmerja na državno cesto, ki je prometno zelo obremenjena in kot takšna nevarna.

Kot pojasnjujejo pri direkciji RS za infrastrukturo, je na državni cesti Dravograd - Bukovje - Trbonje, pri Sv. Danijelu, zaradi usada na voziščni konstrukciji, ki je posledica deževja, od 19. maja popolna zapora ceste. Usad bo saniran v sklopu vzpostavitve prevoznosti državnih cest po elementarnem dogajanju predvidoma do 30. junija. Ocenjena vrednost del znaša 18.200 evrov, izvedlo pa jih bo podjetje Voc Celje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta