Uspeh šteje, a tudi vrednote

Jasmina Detela Jasmina Detela
22.08.2019 15:17

Zlati maturant Miha Razdevšek bo študiral medicino, saj želi v življenju razviti kakšno novost, da bo lahko pomagal človeštvu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miha Razdevšek, zlati maturant
Osebni Arhiv

Slovenjgraška gimnazija je imela letos enega zlatega maturanta. To je Miha Razdevšek, ki je prejel tudi nagrado gimnazije. Na doseženi uspeh je skromni in prijazni 18-letnik, ki vsaj en mesec poletnih počitnic poprime za študentsko delo, ponosen. Dober uspeh na maturi mu odpira tudi vrata številnih univerz. Nekoliko je kolebal med študijem biokemije in medicine, a se je nazadnje odločil za medicino, kjer mu je všeč, da se mu še ni treba odločiti, kaj natančno bo počel.

Rad bi pomagal človeštvu

"Zanima me vse v zvezi s človekom. V življenju si želim razviti kakšno novost ali raziskovati s ciljem, da bi pomagal človeštvu," svoje dolgoročne cilje razkrije Miha. Poklicna pot ga bo najverjetneje vodila v tujino, razmišlja, študiral pa bo na ljubljanski medicinski fakulteti. "Ljubljana mi je bolj všeč kot Maribor, je večja, pa čas je za novo obdobje, več samostojnosti. Poleg tega mi je bil njihov predmetnik bolj všeč," komentira svojo odločitev glede kraja študija.

Miha Razdevšek, zlati maturant
Osebni Arhiv
Miha Razdevšek, zlati maturant
Osebni Arhiv

Uspešen na tekmovanjih

Najraje ima naravoslovne predmete, kot so fizika, kemija, biologija in matematika. Na srednješolskih tekmovanjih je dosegal priznanja na državnih tekmovanjih iz materinščine za Cankarjevo priznanje, pri zgodovini, matematiki, logiki, biologiji, v znanju o sladkorni bolezni, nemščini, kemiji, ki je bila njegova posebna izbira in je vsako leto osvojil Preglovo plaketo, od tega trikrat zlato. Kot so pojasnili v slovenjgraški gimnaziji, je v štirih letih osvojil 28 bronastih, srebrnih in zlatih priznanj.

Miha Razdevšek
Osebni Arhiv
Miha Razdevšek
Jasmina Detela
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta