V Črni odprli jekleni poligon, njegov ambasador je Aleš Gorza

N.S.
12.10.2022 14:55

Olimpijski komite Slovenije je v sodelovanju s Slovensko industrijo jekla (SIJ) v Črni postavil jekleni poligon, četrti na Koroškem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Aleš Fevžer

Jekleni poligon za vadbo na prostem je umeščen v Športni park Črna, na njem pa lahko občani, občanke in drugi športni navdušenci aktivno preživljajo svoj prosti čas. Novo pridobitev za občino Črna so izdelali v koroški družbi SIJ Ravne Systems in je že jubilejni 20., ki so ga postavili v Sloveniji. V uporabo so ga predali po zaključku poletne sezone in evropskega tedna športa, ki je tudi letos združil Slovence in jih spodbudil h gibanju. Ambasador jeklenega poligona v olimpijski Črni je postal alpski smučar Aleš Gorza, ki je kot član olimpijske reprezentance barve Slovenije zastopal na igrah v Torinu leta 2006 in štiri leta pozneje v Vancouvru. Dolgo in uspešno kariero je oplemenitil z dvema uvrstitvama na superveleslalomske stopničke svetovnega pokala in četrtim mestom na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu.

Aleš Fevžer

"Biti ambasador jeklenega poligona za vsakega športnika, nekdanjega ali še aktivnega, nekaj pomeni. Tudi sam sem tega zelo vesel. Predvsem pa sem vesel, da se v Črni nekaj novega naredi, nekaj dogradi, še posebno, če je povezano s športom," je ob tem dejal Gorza, ki je desetletje po koncu svoje smučarske kariere prevzel vlogo trenerje v slovenski smučarski reprezentanci. Jeklenega poligona se je razveselila tudi črnjanska županja Romana Lesjak, ki pravi, da se ta lepo vklaplja v tamkajšnji športni park: "Tu se giblje veliko športnikov in ta poligon bo pripomogel k temu, da se bodo tukaj še raje ustavljali." Slavnostnega odprtja se je udeležil tudi prvi mož slovenskega športa, predsednik olimpijskega komiteja Bogdan Gabrovec: "Vesel sem, da smo pred skoraj desetletjem s Skupino SIJ podpisali dogovor o postavitvi jeklenih poligonov, ki omogočajo vadbo na prostem lokalnim prebivalcem po vsej Sloveniji." Da jim je v čast, da so na Koroškem postavili že četrti jekleni poligon, je v imenu družbe SIJ povedala Ksenija Štrancar, nove pridobitve pa so bili gotovo veseli tudi učenci črnjanske osnovne šole, ki jim je pripadla čast, da so poligon preizkusili prvi.

Aleš Fevžer
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta