V Dravogradu so se predstavile male instrumentalne skupine

Jasmina Detela Jasmina Detela
05.07.2023 09:52

Nastopilo je 9 skupin. Pot v Gučo so si prislužili so si prislužili Pivo in čevapi iz Postojne, ki bodo zastopali Slovenijo na odru za gostujoče trobilne orkestre.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zelo pestro je bilo tudi v Lukni
Foto Anka

Na festivalu, že 15. zapored, ki je v organizaciji Javnega sklada RS za ljubiteljske dejavnosti potekal v Dravogradu in je imel tudi strokovno spremljavo, so se predstavile različne male instrumentalne zasedbe.

Skupno jih je nastopilo devet, zaradi raznolikosti sestavov pa je bil festival izpeljan v dveh delih.

Prvi koncert se je odvil v cerkvi sv. Vida, ki slovi po izjemni akustiki. Nastopili so Dobovski rogisti (umetniški vodja je Robert Deržič), orkester Zveza iz Krope (umetniški vodja je Nejc Mikolič), Sorški orgličarji KUD Oton Župančič Sora iz Medvod pod vodstvom Damirja Fajfarja, mladinska sekcija Godbe Medvode pod vodstvom Roka Škrlja, kitarski ansambel Svarun iz Tržiča, ki ga vodi Grega Bitežnik in glasbena skupina Kulturnega društva Podnart iz Radovljice pod vodstvom Urbana Rozmana. Na drugem koncertu, ki se je prav tako odvil minulo soboto na prireditvenem prostoru Lukna, pa so nastopili še Tačmi brass band iz Cerkna pod vodstvom Nejca Droleta, Pivo in čevapi iz Postojne (njihov umetniški vodja je Primož Petohleb) in gostje iz Srbije, trubaški orkester Uroša in Ognjena Vasiljevića. Vse skupine je strokovno spremljal Andrej Ofak, ki je na koncu tudi podal ocene, medtem ko jim je priznanja podelil svetovalec za inštrumentalno glasbo pri JSKD Daniel Leskovic.

Prvi del festivala se je odvil v cerkvi sv. Vida
Foto Anka

In še rezultati. Dobovski rogisti in orkester Zvezda iz Krope so osvojili srebrno plaketo, zlato plaketo pa so prejeli Sorški orgličarji. Zlato plaketo s pohvalo so dobili Tačmi brass band, glasbena skupina KD Podnart in Pivo in čevapi, mladinska sekcija Godbe Medvode in kitarski ansambel Svarun, ki je dosegel vse možne točke (100 točk).

Prvi del festivala se je odvil v cerkvi sv. Vida
Foto Anka

Pivo in čevapi ter Tačmi brass band so se potegovali tudi za nastop v Guči na največjem festivalu trobilnih orkestrov. Pot v Gučo so si prislužili Pivo in čevapi iz Postojne, ki bodo zastopali Slovenijo na odru za gostujoče trobilne orkestre. Osvojili pa so tudi nagrado v višini 1000 evrov, ki jim bo pomagala kriti stroške poti in gostovanja.

Prvi del festivala se je odvil v cerkvi sv. Vida
Foto Anka
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta