V Koroškem domu starostnikov v Črnečah še ena okužba s covid-19

Jasmina Detela Jasmina Detela
26.08.2020 10:35

Skupaj zdaj dve okužbi z novim koronavirusom: ena stanovalka je v UKC Maribor, druga v rdeči coni, ki so jo vzpostavili v domu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Koroški domi starostnikov Črneče
Urška Polanc

Po zadnjih podatkih sta v Koroškem domu starostnikov (KDS) Črneče pri Dravogradu okuženi dve stanovalki doma. Na covid-19 je bila sprva pozitivna ena stanovalka doma, ki pa so jo že v ponedeljek odpeljali v UKC Maribor. Včeraj so odvzeli dodatne brise. Danes zjutraj nam je direktor doma Srečko Mlačnik povedal, da so okužbo potrdili še pri eni stanovalki. Vzpostavili so prostore za ločevanje oskrbovancev. Druga okužena stanovalka z novim koronavirusom se nahaja v t. i. rdeči coni.
V ponedeljek so testirali 4 zaposlene, ki so bili prisotni pri sprejemu prve okužene stanovalke, vsi testi so bili negativni. Včeraj pa še 70 zaposlenih in stanovalcev na oddelku, kjer je bivala. Okužbo so potrdili pri eni stanovalki, ostali rezultati testov so bili negativni. V domu so, po besedah direktorja, že vzpostavili rdečo cono, kjer je zdaj nastanjena okužena stanovalka, in sivo cono, v kateri so tisti s sumom na covid19.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta