V letu dni do telovadnice pri OŠ Brezno - Podvelka

Urška Polanc Urška Polanc
17.10.2019 17:01

Začeli so gradnjo dolgo pričakovane večnamenske dvorane, naložba je vredna 3,5 milijona evrov. Večino bo prispevala občina, tudi s kreditom, za preostanek kandidirajo na razpisih

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nova telovadnica bo večja, trenirali bosta lahko dve skupini naenkrat.
Igor Napast

Že nekaj let so na Osnovni šoli (OŠ) Brezno - Podvelka pričakovali začetek gradnje nove telovadnice, nujno potrebne tudi zaradi prostorske stiske in vedno večjih težav z zagotavljanjem minimalnih higienskih standardov, a so gradnjo zaradi sanacije posledic naravnih nesreč in drugih, bolj potrebnih naložb, kot je lani svetnikom pojasnjeval podvelški župan Anton Kovše, zamaknili. V občini se tudi niso želeli zadolžiti. Zdaj se bodo.

Nova telovadnica bo večja, trenirali bosta lahko dve skupini naenkrat.
Igor Napast

Do zdaj premajhna

Večja telovadnica, ki bo široka slabih 25 in dolga 30 metrov - stara je bila po uporabni površini široka 12 in dolga 24 metrov -, je na OŠ Brezno posebej dobrodošla tudi zato, ker so tu v zadnjih petih letih povečali športne aktivnosti. S projektom uvajanja razširjenega programa v osnovni šoli tako nadaljujejo z zdravim življenjskim slogom, številne dejavnosti, kot so odbojka, namizni tenis, badminton, twirling ..., pa učencem omogočajo še v popoldanskem času.

Brezno: gradnja telovadnice -
Igor Napast

Poteklo bi dovoljenje

Pred letom dni so svetniki kljub željam po novi športni infrastrukturi sprejeli prerazporeditev proračunskih sredstev, v letošnjem proračunu pa za začetek gradnje namenjajo 300 tisočakov. Če bodo letos potrebovali več, bo sledil rebalans, nam je povedal Kovše. Trenutno pa na občini pripravljajo proračun za prihodnje leto, v katerem bodo sredstva natančneje določena in razporejena.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta