V Metalu, Ravne Systemsu in ZIP Centru zaposleni napovedali stavko

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
21.11.2018 10:57

Ker sindikati niso dobili pozitivnega odgovora na postavljene zahteve, bodo v družbah SIJ Metal Ravne, SIJ Ravne Systems in SIJ ZIP Center prihodnji četrtek izvedli opozorilno stavko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pred dobrim mesecem so na Ravnah v organizaciji Regijske organizacije Skei Koroške organizirali protestni shod.
Sašo Bizjak

Prejšnji teden so na skupnem sestanku vseh sindikalnih zaupnikov družb SIJ Metal Ravne, SIJ Ravne Systems in SIJ ZIP Center sprejeli sklep, da vodstvom pošljejo dopis z zahtevami po dvigu plač. Za zaposlene v Metalu zahtevajo, da se do uveljavitve novega plačnega sistema zaposlenim, ki so vezani na kolektivne pogodbe o delu izplačuje dodatek v minimalni višini 120 evrov bruto na mesec. V Ravne Systems zahtevajo dvig osnovnih plač, oziroma, da se najnižja osnovna bruto plača izenači z višino minimalne plače in da se vse plače dodatno dvignejo za najmanj pet odstotkov. V ZIP Centru pa zahtevajo, da se najnižja osnova bruto plača izenači z višino minimalne plače in da se v določenem roku vzporedno povečajo tudi vse ostale plače.
Rok za odgovor na postavljene zahteve se je iztekel včeraj, kar pomeni, da v veljavo stopa sklep, da bodo v četrtek, 29. novembra v vseh treh družbah organizirali opozorilno stavko, ki bo trajala od 13. do 15. ure. Stavko, pravijo, bodo organizirali skladno z Zakonom o stavki.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta