V radeljskem Domu Hmelina okuženih 33 stanovalcev in 14 zaposlenih

Urška Polanc Urška Polanc
02.11.2020 08:45

V petek je prvi stanovalec v domu starejših občanov Radlje ob Dravi dobil vročino. Takoj so ga prepeljali v bolnišnico. 29 pozitivnih stanovalcev je trenutno v Topolščici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dom Hmelina v Radljah ob Dravi. 
Sašo BIZJAK

V Domu Hmelina Radlje ob Dravi so odvzeme brisov na covid-19 opravili vsem 152 stanovalcem, pozitivnih je 33 stanovalcev. 29 so jih v soboto s pomočjo reševalcev Zdravstveno reševalnega centra Ravne prepeljali v Topolščico, kjer so jim uredili postelje, ki jih je civilna zaščita Radlje prepeljala iz UKC Maribor. "Ne znam si predstavljati, kako bi bilo, če nam Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in regijski koordinator za Koroško dr. Davorin Benko ne bi priskočili na pomoč in to takoj omogočili. Stanovalce smo prestavili zato, da lahko sedaj v domu v miru organiziramo rdečo cono. Ker je toliko okužb naenkrat, so se nam podrli vsi krizni načrti. Okužbe namreč niso samo na enem oddelku, enem koncu doma, imamo namreč veliko pohodnih stanovalcev," nam je povedala Silva Duler, direktorica Doma Hmelina. Okuženi stanovalci so trenutnu v dokaj dobrem stanju, ocenjuje. "Hvaležna sem, da imamo tako dobro ekipo delavcev, ki so takoj stopili skupaj. Okuženih je 14 od 95 zaposlenih. Vsi rezultati pri njih še niso znani. Vsi, ki so okuženi, so doma. Imamo primanjkljaj kadra. Danes zjutraj smo dobili pomoč iz Zdravstevnega doma Radlje, tudi na drugih koncih pa se dogovarjamo, da bi kdo priskočil na pomoč. Vsaka pomoč, vsake roke nam zelo veliko pomenijo," je še povedala Dulerjeva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta