Vzrok za odpadli kolesi avtobusa še ni znan

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
27.11.2018 17:54

Nomagovemu avtobusu med vožnjo na avtocesti odpadli dve kolesi, prevoznik za zdaj le z opravičilom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nomago se potnikom opravičuje, ukrepali bodo po natančnem pregledu vozila. FOTO: Sašo BIZJAK
Sašo BIZJAK

Uporabniki storitev slovenskega prevoznika Nomago nemalokrat poročajo o težavah, ki otežujejo prevoze. V ponedeljek so bili zgroženi (in ogroženi) tisti potniki, ki so se vozili na liniji Črna na Koroškem-Ljubljana. Med vožnjo po avtocesti je namreč avtobus ostal brez dveh koles.

Sprožili temeljito preiskavo

Na avtobusu je bilo okoli 25 potnikov, med njimi tudi Prevaljčan Žan, ki se na tej relaciji redno prevaža zaradi študija. Da je sicer spal, ko se je to zgodilo, in se je zbudil, šele ko so obstali, nam je razložil. "Vse je bilo tiho, tako da sploh nisem vedel, da se je to zgodilo. Potem je prišel voznik in omenjal neko gumo, nič kaj ni povedal," je dodal mladi Korošec in povedal, da se je po njegovem mnenju voznik avtobusa na situacijo, v kateri so se znašli, odzval učinkovito.
Tako meni tudi študentka iz Velenja, ki je želela ostati anonimna: "K sreči je voznik avtobusa ustrezno reagiral, ker drugače bi lahko prišlo do velike katastrofe, morda celo požara." V Nomagu so povedali, da je bilo v bližini vozilo Darsa, ki da je takoj pristopilo na pomoč in s prometno signalizacijo pomagalo zaščititi mesto nezgode. "Potnike smo z drugim avtobusom, ki je prispel iz Ljubljane ob 11.00, prepeljali v Ljubljano," so še pojasnili reševanje situacije.

Nomago
Osebni Arhiv

Ukrepi po natančnem pregledu

Ko smo se obrnili na prevoznika in pod vprašaj postavili tehnično brezhibnost njihovih vozil, ki je - zlasti na tako dolgih relacijah, kot je 153 kilometrov dolga pot med Črno in Ljubljano - nedopustna, so nam ob izpostavljanju pomembnosti varnosti odgovorili še: "V Nomagu se držimo standardov, ki bistveno presegajo minimalne zakonodajne zahteve in so eni najbolj strogih med prevozniškimi skupinami v Evropi. Tako so redno servisirani in pregledani vsi naši avtobusi, vozniki pa redno opravljajo usposabljanja, kar jim omogoča hitre in pravilne reakcije v prometu."

Nomago
Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta