(FOTO in VIDEO) Miami zmagal kljub Dončićevemu strelskemu rekordu sezone

STA, A.L.
03.11.2021 07:19
Košarkarji Dallas Mavericks, pri katerih v severnoameriški ligi NBA blesti Slovenec Luka Dončić, so v razprodani dvorani American Airlines Center gostili Miami Heat. Gosti s Floride so se v Teksasu dobro znašli in zmagali s 125:110, čeprav je Dončić s 33 točkami dosegel svoj strelski rekord sezone. Ljubljančan je zbral še tri skoke ter pet podaj.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
USA TODAY

Nekdanji dolgoletni soigralci Gorana Dragića; Miami je kapetana zlate slovenske reprezentance poleti nepričakovano poslal v Toronto, so pokazali timski duh in prišli do zanesljive zmage, potem ko so kar štirje igralci vročice dosegli vsaj 22 točk: Tyler Herro, Jimmy Butler, Kyle Lowry in Bam Adebayo.

Herro je v igro vstopil s klopi in dosegel 25 točk, od tega 15 v drugi četrtini, ko je Miami strelsko nadigral Dallas s 46:32 in ob polčasu povedel s 70:62. Butler je dodal 23 točk, Lowry 22, Adebayo pa je 22 točkam dodal še 13 skokov.

USA TODAY

"Vedno skušaš razdeliti napad na različne načine, tako da vsak prispeva svoj kamenček v mozaik. Danes nam je to odlično uspelo," je po zmagi dejal trener Miamija, ki je na uvodu v sezono prišel do šeste zmage (ob enem porazu), Erik Spoelstra.

Po šesti zmagi se je Miami na vrhu prvenstvene lestvice izenačil z ekipo Utah Jazz, ki je tokrat doma ugnala Sacramento Kings s 119:113, šest zmag imajo na uvodu v sezono še Chicago Bulls.

Pri domači ekipi, ki je izgubila prvo od dosedanjih štirih domačih tekem, je Dončić v 36 minutah na parketu dosegel svoj strelski rekord sezone s 33 točkami.

USA TODAY

"Vročica je po mojem mnenju ta čas najboljša ekipa v ligi," pa je po tekmi menil trener Dallasa Jason Kidd.

Jalen Brunson, ki je prvič to sezono začel tekmo, je s 25 točkami prav tako dosegel svoj strelski rekord, Dallas pa je dvoboj končal brez poškodovanih Kristapsa Porzingisa; ta je izpustil še četrto zaporedno tekmo, in Maxija Kleberja, ki se je poškodoval v uvodni četrtini.

USA TODAY

Naslednjo tekmo bo Dallas igral v sredo v San Antoniu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta